Vasile Dincu ii umileste pe liderii PNL: „Vor ramane la guvernare si vor fi de acord cu proiectele PSD-ului pana la capat. PNL este pe locul 3 in sondaje”

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a avut joi mai multe declaratii umilitoare la adresa PNL, lasand de inteles ca liberalii prefera sa fie o  anexa a PSD in loc sa plece de la guvernare. Dincu a mentionat ca PNL a ajuns pe locul trei, dupa AUR, in sondaje.

„Eu nu cred ca se rupe nicio Coalitie pentru ca aceste declaratii ale unor lideri PNL apar doar in fata microfoanelor. Nu am auzit niciodata vreo critica in sedintele Coalitiei de guvernare, nu am auzit astfel de lucruri in general. Toti liberalii au fost de acord cu propunerile noastre, ba chiar propunerile pe care le acuza ei sunt propunerile propriului ministru, ale domnului Bolos.

Liberalii au un dublu discurs, e adevarat in aceste zile ei au si dificultati, au inceput miscari de primari care ii parasesc in acest moment, au si o problema de lider pentru ca nu au un prezidentiabil care sa fie foarte puternic si pe care sa se bazeze, in sondaje sunt pe locul 3 dupa PSD si AUR.

Vor sa se miste si sa faca un bricolaj ideologic. Ei i-au de la fiecare cate putin, de exemplu, in ultima vreme au incercat sa blocheze legea pensiilor, dar in acelasi timp au umplut internetul cu afise galbene pe care scrie ‘PNL mareste pensiile anul acesta’. E o forma de discurs politic, o incercare de repozitionare politica si se afla intr-o situatie dificila”, a declarat Dincu, citat de Romania TV.

„In niciun caz nu o sa plece de la guvernare, pentru ca daca ar pleca de la guvernare, ar pierde foarte mult din administratia lor si ar pierde foarte multa influenta politica. Vor ramane la guvernare si vor fi de acord cu proiectele PSD-ului pana la capat”, a subliniat Dincu.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat joi, in contextul tensiunilor crescande dintre PNl si PSD, ca „ne-am asumat sa facem acest construct politic, mergem cu el pana la capat”. „Nu cred ca ne putem permite, nici PNL, nici PSD, sa producem un dezechilibru politic”, a spus Ciuca.

„Nu este normala niciun fel de astfel de discutie intr-o coalitie. O coalitie trebuie sa se bazeze pe respect intre parteneri si atunci respectul se concretizeaza si in ceea ce inseamna anumite comportamente, mai ales in spatiul public. (…) Inca o data, respectul trebuie sa fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealalta, ca atare, eu sunt convins ca, asa cum am gasit solutii pana acum, am inteles ca mai presus de orice fel de reactie personala si orgoliu personal este rolul nostru sa continuam sa guvernam si sa asiguram stabilitatea tarii si sa finalizam toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmeaza sa venim cu bugetul si sa avem o constructie bugetara pentru anul 2024, asa cum s-a asumat in coalitie, ne trebuie liniste si trebuie sa gandim ceea ce trebuie sa facem pentru romani”, a afirmat Ciuca, la sediul central al PNL.

Chestionat si daca se pune problema iesiri PNL de la guvernare, el a raspuns ca ambele partide trebuie sa-si asume mentinerea stabilitatii in coalitie si guvernarea tarii.

„Tocmai am vorbit de seriozitatea responsabilitatii actului de guvernare. Actul de guvernare, in momentul de fata, este intre doua partide, PNL si PSD. Ca atare, ambele partide trebuie sa-si asume mentinerea stabilitatii in coalitie si guvernarea tarii. Nu ne putem permite sa destabilizam situatia politica a tarii, pentru ca odata cu o asemenea situatie se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi”, a explicat presedintele PNL.

El a adaugat ca a discutat cu Marcel Ciolacu despre aceasta situatie.

„Imaginea coalitiei este afectata de astfel de schimburi intre membrii celor doua partide in sensul in care iesim in spatiul public cu subiecte absolut marginale fata de ceea ce avem noi de facut”, a transmis Nicolae Ciuca, citat de Agerpres.

Intrebat daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis ca de anul viitor sa nu mai existe o coalitie PNL-PSD, Ciuca a precizat: „Presedintele tarii tocmai a asigurat constituirea acestei coalitii pentru a putea sa guvernam tara”.

Nicolae Ciuca a fost intrebat si cum comenteaza afirmatia lui Rares Bogdan potrivit careia atmosfera in coalitie a devenit una insuportabila pentru PNL.

„Revin. Aici este absolut obligatoriu sa intelegem ca nu suntem intr-o relatie in care sa ne suportam sau sa nu ne suportam unii cu altii. Ne-am asumat sa facem acest construct politic, apoi mergem cu el pana la capat. Nu cred ca ne putem permite, nici PNL, nici PSD sa producem un dezechilibru politic”, a mentionat liderul PNL.

„Mergem oriunde trebuie”, a mai afirmat el, intrebat daca Rares Bogdan sau prim-vicepresedintii partidului vor mai merge la sedintele de coalitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: