Vasilescu, reactie agresiva dupa ce tocmai PSD a trantit Legea pensiilor. Replica pentru „cohorta de incompetenti” din Opozitie

politica

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu lanseaza un nou atac violent la adresa Opozitiei, sustinand ca aceasta nu doreste cresterea pensiilor. Reamintim ca PSD a chiulit masiv, miercuri, de la votul din Senat privind Legea pensiilor, proiect inaintat chiar de fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Vasilescu afirma ca liderul PNL, Ludovic Orban, „habar nu are ce prevede legea”. „Hai, sa ii mai explic o data. Si lui si cohortei de incompetenti care il inconjoara”, afirma Vasilescu in stilul caracteristic.

„Orban confirma ceea ce stim de mult timp: ca PNL nu va aplica noua lege a pensiilor. E motivul pentru care, in Parlament, Alianta Austeritatii a votat contra ei si e motivul pentru care a atacat-o la CCR, blocand peste 6 luni adoptarea ei. Interesante sunt insa motivele pe care le livreaza celor care se uita in gura lui, ca poate spune ceva inteligent. Si spune doar lozinci si demonstreaza ca habar nu are ce prevede legea. Dar isi da cu presupusul, ca doar e viitorul premier. Hai, sa ii mai explic o data. Si lui si cohortei de incompetenti care il inconjoara:

1. Spune ca legea stabileste ” din burta” cresteri si ca e mai bun mecanismul care prevede cresterea anuala prin raportare la rata inflatiei si 50 la suta din cresterea reala a salariului mediu brut pe economie. Pai, exact acesta e mecanismul de crestere a pensiei si in legea noastra, dupa ajustarea punctului de pensie care trebuie sa reduca decalajul intre o pensie de stat si una de serviciu, ca tot contesta toti pensiile speciale. Mai precis si pe intelesul Orbanului: Punctul de pensie va fi de 1.265 lei in 2019, de 1.775 lei in 2020, de 1.875 lei in 2021, iar apoi se va indexa cu inflatia si cu 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. Deci nu e „din burta”, e chiar un mecanism simplu, care a mai functionat si pe care oamenii il stiu bine. Important! Un profesor universitar va avea, pe legea noastra, o pensie de 8000 de lei, cat e o pensie speciala. La fel, pentru celelalte categorii de pensionari, cresterile sunt foarte mari. Asta ca sa pricepem toti esenta acestei modificari de lege.

2. Spune ca legea acum in vigoare prevede cresterea de la 1 ianuarie a pensiilor, raportata la rata inflatiei si salariul mediu brut si ca noi am fi facut aceste cresteri mai tarziu, furand de la pensionari. E prostia pe care o debiteaza toti cei care nu au facut minimul efort de a citi macar legea aflata acum in vigoare. In primul rand ca vreau sa imi arate toti „desteptii” acestia unde scrie data de 1 ianuarie! Nu au cum, ca nu scrie! Scrie „cresterea anuala”, fara indicarea unei date precise. Si, ca sa priceapa cum am facut noi pana acum, le mai explic o data. Sa ia foaie si pix! In 2017, luna ianuarie, am marit pensiile romanilor cu 5,5 la suta, adica exact cum era legea. Ar fi trebuit sa nu mai facem nicio crestere, in 2017, pe principiul enuntat de Orban. Dar… la 1 iulie 2017, am mai facut o crestere a punctului de pensie de 9 la suta, devansand cresterea pentru anul urmator. Deci, am dat in plus, in avans, nu am luat. Acelasi mecanism l-am aplicat si pentru 2019 si o sa il aplicam si in 2020, pana cand o sa fie el premier si o sa se apuce sa taie!

3. Spune ca au atacat la CCR legea noastra si ca CCR le-a dat dreptate liberalilor, declarand neconstitutionale mai multe articole. Articolele erau, de fapt, paragrafe, sunt 3, se refera la niste precizari de termene, iar legea, in ansamblu, e constitutionala. De fapt, tentativa liberalilor a fost de a trena cat se poate de mult intrarea in vigoare a legii si recalcularea pensiilor conform noii legi. Pentru ca ei nu vor sa o aplice. Si au reusit sa o intarzie 6 luni.

4. E important de subliniat ca indiferent ce s-a intamplat la Senat, Camera Deputatilor e camera decizionala. Si daca a picat la Senat, si daca trecea, votul pe lege depinde de Camera Deputatilor unde Marcel Ciolacu a promis o mobilizare mai buna, fiindca pe voturile Aliantei Austeritatii nu ne putem baza. Ei nu vor pensii mai mari. Le incurca ‘viziunea economica’…”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: