„Vasilica 2”. Noul ministru al Familiei sustine ca provine din „locul de nastere al poporului roman”

politica

Noul ministru al Familiei, Natalia Intotero (PSD), si-a facut o prezentare caragialesca pe pagina de internet a Camerei Deputatilor. „Sunt din Hunedoara, locul de nastere al poporului roman. Sunt profesor, politician, patriot”, sustine Intotero.

„Despre mine: Numele meu este Natalia-Elena Intotero si sunt din Hunedoara, locul de nastere al poporului roman. Sunt profesor, politician, patriot. Din 2012, hunedorenii mi-au acordat increderea lor, iar eu ii reprezint cu demnitate in Parlamentul Romaniei”, a scris noul ministru in CV.

Analistul Sorin Ionita (Expert Forum) a avit o reactie acida fata de modul in care s-a autocaracterizat Intotero.

„No, ca aparu Vasilica II cu fite in cap. Te-oi fi nascut tu, ma fata, in leaganu poporului roman, da di ce cand te-o vazut poporul ala, si-o luat campii si a lasat locului nume unguresc?

PS. Numele locului in fraza de mai sus e Hunedoara, pentru cei peste 40% concetateni analfabeti functional si care ar pica azi Bacul

PPS. Ironia e la nationalismul narod al persoanei Intotero, pentru analfabetii functional de toate etniile”. s subliniat Ionita.

Natalia-Elena Intotero s-a nascut la 14 ianuarie 1976, in judetul Hunedoara.

Intotero absolvit Liceul pedagogic „Sabin Dragoi” Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleza din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara (1999-2002) si pe cele ale Facultatii de Limba si Literatura Romana (2002-2006), obtinand diploma de profesor, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputatilor.

A urmat, de asemenea, cursurile Facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene la Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti (2003-2007), obtinand diploma de expert in relatii internationale si studii europene, precum si cursuri de management politic la Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai” din Bucuresti, obtinand diploma de master in management politic (2005). A absolvit un curs postuniversitar la Institutul Diplomatic Roman (2008), apoi Colegiul National de Aparare (2009) si a urmat cursuri de management educational (2011-2013).

A fost institutor la Scoala Generala „Horea, Closca si Crisan” din Brad (sept.1995 – iun. 2004), apoi profesor (iun.-aug. 2004) si profesor-grad didactic I (aug.2004 – iun.2008) la Scoala Generala „Mircea Santimbreanu” din Brad. In iunie 2008, a fost numita director la Scoala Generala „Horea, Closca si Crisan” din Brad, mandat incheiat in martie 2009. Intre octombrie 2009-martie 2011 a fost director adjunct al Colegiului National „Avram Iancu” din Brad si din martie 2011 – profesor la acelasi colegiu.

Consilier municipal Brad (iun.- aug. 2004) si consilier judetean in Consiliul Judetean Hunedoara (aug.2004 – iun.2008), fiind membru in: Comisia de analiza a asocierii si colaborarii cu alte autoritati ale administratiei publice, institutii si agenti economici din tara si strainatate precum si dezvoltare regionala; Comisia pentru administratie publica locala, juridica, apararea ordinii publice, problemele minoritatilor, respectarea drepturilor omului si a libertatilor cetatenesti; Comisia de invatamant, cultura si sanatate, Vicepresedinte al Comisiei Juridice; Consiliul Director Directia Gen. pentru Asistenta si Protectia Copilului Hunedoara.

In perioada martie – octombrie 2009 a fost secretar de stat pentru Relatii Interinstitutionale in Ministerul Afacerilor Externe, iar in perioada mai – decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Romanii de Pretutindeni – Ministerul Afacerilor Externe.

La alegerile legislative din 2012 a fost aleasa deputat din partea Partidului Social Democrat in circumscriptia electorala nr. 22 Hunedoara, colegiul uninominal nr. 2. In legislatura 2012-2016 a fost vicepresedinte al Comisiei pentru politica externa, precum si vicelider (din sept. 2016) al Grupului parlamentar al PSD. A fost membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen si membru supleant in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a OSCE (pana in iun. 2015).

In legislatura 2016-2020, a fost vicelider al Grupului parlamentar al PSD (sept. 2016-febr. 2018), vicepresedinte al Comisiei pentru politica externa (pana in febr. 2018). A fost membru in Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO, in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materie electorala. A fost presedinte al Comisiei de validare (din oct. 2020).

Natalia-Elena Intotero a fost ministru pentru Romanii de Pretutindeni in cabinetul Vioricai Dancila intre ianuarie 2018 si noiembrie 2019. Activitatea sa de ministru a fost intrerupta in perioada aprilie-iunie 2019 din cauza candidaturii pentru Parlamentul European.

Al treilea mandat de deputat a fost validat la data de 21 decembrie 2020. Natalia-Elena Intotero este presedinte al Comisiei pentru invatamant si membru in Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii si in Comisia de validare. Este vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia (din apr. 2023)

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: