„Vasta experienta”. Cine este Mihaela Triculescu, cea impusa de Orlando in fruntea ANAF dupa un razboi cu Misa

news

Premierul Viorica Dancila a semnat, joi, decizia de numire a lichidatorului judiciar Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienta in mediul privat, in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cu rang de secretar de stat.

”Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilita dupa evaluarea mai multor propuneri facute de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici”, au transmis reprezentantii Guvernului, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestora, Mihaela Triculescu este economist cu o vasta experienta. In ultimii trei ani a fost practician in insolventa, asigurand managementul procedurii de insolventa pentru mai multe companii.

Noul presedinte ANAF este licentiat in economie si absolvent al studiilor de master disciplina Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice.

Decizia de numire intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat joi ca a inaintat premierului propunerea de inlocuire a sefului ANAF, in acord cu strategia sa cu privire la functionarea institutiei.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din functia de presedinte al ANAF a domnului Ionut Misa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocari, in special in zona economica, iar ANAF, ca principala, poate, institutie publica din Romania, trebuie sa-si schimbe radical comportamentul”, a declarat el.

Teodorovici a spus ca ANAF trebuie sa-si schimbe in primul rand mentalitatea.

„Trebuie sa demonstreze ca are un tratament corect, echitabil si onest fata de contribuabili, fie persoana fizica, fie persoana juridica”, a spus ministrul Finantelor.

Acesta a mentionat cateva elemente esentiale pe care ANAF trebuie sa le indeplineasca in cursul anului 2019, Teodorovici enumerand o reforma, informatizarea sistemului, pe care a catalogat-o drept „o lacuna de foarte multi ani de zile”, precum si simplificarea modului de a actiona in relatia cu contribuabilul, o mai buna colectare in zona de TVA si nu numai.

„Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului” a spus Teodorovici.

Acesta a adaugat ca „este foarte importat ca ANAF sa demonstreze ca e un partener onest si echitabil in relatia cu mediul de afaceri, e foarte important ca modul in care se aloca resursele la nivelul ANAF-ului si pentu ce anume se aloca sa produca intr-adevar un randament cat mai ridicat”.

Ministrul de Finante a precizat ca a inaintat premierului o propunere de numire in functia de conducere de la ANAF.

„2019 fiind un an extrem de intens in actiuni ale statului in zona economica, in sensul bun, strategia mea privind schimbarea ANAf-ului ave anevoie de o alta conducere la aceasta institutie” a explicat Teodorovici.

Mai mult despre: ,

Comentarii: