externe

Vatican: Starea de sanatate a Papei Emerit Benedict al XVI-lea s-a inrautatit

Starea de sanatate a Papei Emerit Benedict al XVI-lea s-a inrautatit din cauza varstei, iar medicii monitorizeaza constant starea fragila a batranului in varsta de 95 de ani, a anuntat, miercuri, Vaticanul, citat de AP.

Papa Francisc le-a cerut credinciosilor miercuri sa se roage pentru Benedict, fara a comenta starea acestuia si a mers sa-si viziteze predecesorul in manastirea din Vatican, unde locuieste de cand a renuntat la Pontificat, in februarie 2013.

„In ceea ce priveste starea de sanatate a Papei Emerit, pentru care Papa Francisc a cerut rugaciuni la finalul audientei generale de aceasta dimineata, pot confirma ca in ultimele ore s-a produs o agravare din cauza varstei inaintate. Situatia in acest moment ramane sub control, monitorizata constant de medici”, a spus purtatorul de cuvant al Vaticanului, Matteo Bruni.

„As dori sa va cer tuturor o rugaciune speciala pentru Papa Emerit Benedict, care sustine biserica in tacere”, a spus Francisc. „Adu-ti aminte de el – este foarte bolnav – cerandu-i Domnului sa-l consoleze si sa-l sustina in aceasta marturie de iubire pentru biserica, pana la sfarsit.”

Dupa audienta de o ora, „Papa Francisc a mers la manastirea Mater Ecclesiae pentru a-l vizita pe Benedict al XVI-lea. Sa ne unim cu totii cu el in rugaciune pentru papa Emerit”, a spus Bruni.

Benedict, care a fost primul papa care a renuntat la Pontificat in 600 de ani, a devenit din ce in ce mai fragil in ultimii ani, pe masura ce si-a dedicat viata post-papala rugaciunii si meditatiei.

Cand Benedict a implinit 95 de ani in aprilie, secretarul sau de multa vreme, arhiepiscopul Georg Gaenswein, a spus ca pontiful pensionar era bine dispus, adaugand ca „in mod firesc, este relativ slab si fragil din punct de vedere fizic, dar mai degraba lucid”.

Francisc i-a mai facut o vizita lui Benedict la manastire in urma cu patru luni, cu ocazia unei ceremonii de ridicare la rangul de cardinal, a unor clerici, iar noii „printi ai bisericii” l-au insotit la manastire pentru un scurt salut.

Vaticanul a lansat la acea vreme o fotografie in care actualul si fostul pontif isi zambeau unul altuia.

In primii sai ani de pensionare, Benedict a participat la cateva ceremonii de ridicare la rang de cardinal in Bazilica Sf. Petru. Dar in ultimii ani, el nu a fost suficient de puternic pentru a participa la un serviciu atat de lung.

Joseph Ratzinger, prelatul si teologul german a fost ridicat la rangul de cardinal in 1977 de catre pontiful de atunci, Paul al VI-lea si ales pontif in 2005.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

48 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

24 de minute ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

25 de minute ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

2 ore ago