Vaticanul sustine utilizarea FORTEI MILITARE in Orientul Mijlociu

externe

Declaratie mai putin obisnuita la Vatican. Arhiepiscopul Silvano Tomasi a spus ca utilizarea fortei ar putea fi necesara pentru a fi oprite atacurile impotriva crestinilor din Orientul Mijlociu.

Tomasi, cel mai inalt reprezentant diplomatic al Vaticanului la Natiunile Unite, a declarat ca jihadistii comit „genocid” si trebuie opriti. Pana acum, Vaticanul se opunea unei interventii militare in zona.

„Trebuie sa oprim acest genocid. Altfel in viitor vom plange ca nu am facut nimic, ca am permis ca o asemenea tragedie sa se intample„, a spus Tomasi intr-un interviu acordat revistei catolice Crux, citat de BBC.

Crestinii sunt principala tinta a celor de la ISIS, insa toate minoritatile sunt fiinte umane si trebuie protejate, a mai subliniat arhiepiscopul.

In luna februarie, Papa Francisc a deplans decapitarea de catre ISIS a 21 de crestini copti din Egipt. Jihadistii i-au luat la ochi pe toti crestinii din zonele pe care le controleaza in Irak si Siria. Mii de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: