Vechii liberali cer DEMISIILE lui Blaga si Gorghiu: „PNL este intr-o situatie penibila”

politica

Mai multi vechi liberali, reuniti in Asociatia „Clubul Liberal I. C. Bratianu 1875”, cer demisiile lui  Vasile Blaga, Teodor Atanasiu si Alinei Gorghiu din functiile de conducere pe care le detin si desemnarea unei conduceri interimare, „formate din persoane respectate si cu autoritate, in primul rand morala”

„Campania pentru Primaria generala a Capitalei dar si pentru restul tarii a dovedit ineficienta coordonarii politice si organizatorice a partidului, componenta neliberala, de sorginte basista, controland din ce in ce mai mult partidul, rezultat al slabiciunii sau poate al complicitatii celor impusi prin „sugestii”, din afara partidului, la conducerea co-presedintiei vechiului Partid National Liberal, in persoana doamnei Alina Gorghiu, indrumata de domnul Teodor Atanasiu.

Situatia penibila in care se afla Partidul National Liberal, la a patra nominalizare a unui candidat pentru Primaria generala a Capitalei, dupa o lansare prematura, supraexpusa mediatic, la limita legii, a domnului Cristian Busoi, a urmat lansarea candidaturii domnului Ludovic Orban, nedorita de decidentii din afara partidului si eliminat printr-o procedura judiciara, evident pusa la cale, fara nicio reactie din partea conducerii partidului, deloc surprins, mai ales ca, cel de al treilea candidat, in persoana domnului Marian Munteanu, era pregatit din timp in aceleasi „laboratoare” in care, dupa buna si vechea traditie a PDL ului condus de Traian Basescu, se luau deciziile”, se arata intr-un comunicat al presedintelui Clubului Liberal, fostul deputat PNL George Serban.

„Fuziunea s-a dovedit o tranzactie nereusita de initiale si identitate istorica contra unui plus de procente electorale iluzorii. Altfel spus, in limbajul propriu al ultimului presedinte liberal, Crin Antonescu, esecul fuziunii s-a vazut in faptul ca „liberalii au inceput sa foloseasca limbajul p. d. l. -istilor”. Asociatia „Clubul Liberal I. C. Bratianu 1875″ nu poate accepta situatia in care a ajuns Partidul National Liberal, prin adancirea crizei de identitate si inducerea unei imagini penibile in perceptia publica.

In toate tarile cu democratii traditionale, autentice, iesirea unui partid dintr-o astfel de situatie se face intr-un singur fel. Resetarea imaginii publice, a ineficientei de coordonare, pot fi doar urmarea fireasca a demisiei celor care, cu demnitate si onoare, ar trebui sa-si asume situatia creata”, mai spun vechii liberali.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: