Vela anuleaza toate concursurile de angajare si promovare in MAI, ingrozit de pilareala: „Au fost organizate pentru pile si relatii”

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marti, ca nu va tolera abuzurile sau presiunile politice, sustinand ca examenele si concursurile sunt organizate, „mai mult”, „pentru pile si relatii” si va depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor si celorlalte structuri ale MAI, astfel incat sa conteze numai profesionalismul.

„Evident ca, daca se fac unele abuzuri sau presiuni politice, pe unii sau pe altii, nu voi fi de acord si nu voi tolera asa ceva. Concursurile acestea si examenele sunt organizate mai mult, cred, ca pentru pile si relatii. Nu stiu daca strict politice, dar in mare masura da. (…) Va conta profesionalismul si eu voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor si celorlalte structuri din MAI”, a afirmat Vela, la sediul MAI.

El a precizat ca organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi va fi sistata pana va fi finalizat auditul privind activitatea din structurile subordonate ministerului si vor fi analizate variante de restructurare a acestuia.

„Pana la urma, aceasta sistare si aceasta suspendare este si fireasca, avand in vedere ca dorim, pentru 2020, o regandire si o reorganizare a ministerului si, evident, o propunere de buget pertinenta si corecta pentru 2020”, a spus Vela.

„Sunt pasnic, nu declar razboi, doar reorganizez, asa cum ar fi trebuit sa faca si ceilalti ministri care au stat in cladire pana acum”, a mai spus Marcel Vela.

Mai mult despre:

Comentarii: