Vela, dezvaluiri grave. Primarii PSD urmau sa creeze tulburari in noaptea de Inviere, provocand fortele de ordine: „Sa se ajunga ca la 10 august”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat miercuri ca protocolul MAI-BOR este necesar intrucat primarii PSD urmau sa ii incite pe credinciosi sa nu respecte restrictiile si sa mearga cu forta la biserici, incercand sa provoace astfel o interventie in forta a jandarmilor si politistilor. „Ca la 10 august”, a aratat Vela.

„Sambata, cetateni din anumite partide vor sa creeze diversiuni, sa incite cetatenii sa asalteze bisericile. Urma sa se creeze diversiuni gen 10 august. Credinciosi care ascultau de primarul pesedist, care sa spun clar… Multi eroi politici incearca sa se foloseasca de acest eveniment pentru a castiga puncte electorale.

Unii incitau credinciosii sa asalteze bisericile. Se folosesc de acest eveniment sacru pentru a-si crea imagine si puncte. Pentru a evita aceste ganduri ale unor politicieni care sfatuiau credinciosii sa asalteze bisericile, atunci am convenit cu BOR sa gasim o cale de mijloc, astfel incat sa se implineasca toate nevoile: oamenii sa primeasca lumina, slujba sa se faca de preot si oamenii sa o urmareasca la televizor”, a declarat Vela la Digi24.

Klaus Iohannis va sustine miercuri, la ora 12:15, la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa, inaintea unei intalniri cu mai multi ministri, printre care se va afla si Vela.

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 15 aprilie a.c., ora 12:30, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile care se impun in contextul prelungirii starii de urgenta cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finantelor Publice, Vasile Citu, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anuntat miercuri Administratia Prezidentiala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: