Vela l-a dat afara pe un sef din Politie, sustinator al interventiei din 10 August. Comisarul vrea sa se intoarca cu forta

news

Fostul sef al Politiei Neamt a dat in judecata Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, cerand anularea demiterii sale. Acesta sustine ca nu a fost informat despre motivele demiterii sale si a fost schimbat din functie cand era in concediu medical.

Paul Tablan a declarat, joi, ca printr-un alt capat al cererii depusa la Tribunalul Neamt – sectia Contencios Administrativ, cere suspendarea ordinului de demitere, pana la judecarea pe fond a cauzei privind solicitarea de anulare a demiterii sale.

Fostul inspector sef al IPJ Neamt considera ca ordinul de destituire, semnat de ministrul Marcel Vela pe 27 noiembrie 2019, este ilegal pentru ca a fost dat in timp ce era in concediu medical, si pentru ca era retroactiv.

„Am actionat in judecata pe 2 capete: suspendarea ordinului ministrului si anularea ordinului ministrului. Eu am fost eliberat din functie in timp ce eram in concediu medical si pentru o perioada retroactiva de circa 2 saptamani. Actiunea mea se bazeaza si pe niste elemente pe care eu le banuiesc ca au stat la baza refuzului emiterii certificatului ORNISS”, a declarat, fostul inspector sef al IPJ Neamt, comisarul sef Paul Tablan.

Ordinul de demitere din functie emis pe 27 noiembrie 2019 s-a bazat pe faptul ca fostul inspector sef al IPJ Neamt nu mai detinea certificat ORNISS.

Paul Tablan crede ca refuzul eliberarii acestui certificat a fost tergiversat si sustine ca nu se afla in situatia si nici nu a avut actiuni care sa lezeze imaginea IPJ, IGR sau a Ministerului Afacerilor Interne care sa conduca la neeliberarea certificatului ORNISS.

Din aceste considerente, Paul Tablan a chemat in aceeasi actiune in instanta si Oficiul Registrului National al Informatiilor Secretelor de Stat pentru a explica de ce nu i-a eliberat certificatul.

In acest moment, comisarul sef Paul Tablan este pus la dispozitia inspectorului sef al IPJ Neamt si se afla in concediu de odihna.

Paul Tablan a detinut functia de inspector sef al IPJ Neamt in perioada 2010 – 2019.

Tablan, sanctiune pentru un politist care a criticat pe Facebook interventia Jandarmeriei din 10 August

Un politist de la Ordinea Publica a Politiei Roman a fost sanctionat, in septenbrie 2018, de catre sef IPJ Neamt, comisar sef Costel Paul Tablan cu ATENTIONARE SCRISA pentru ca a criticat interventia dura a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2019 impotriva protestarilor, informa atunci Vestea.

„Ati postat in spatiul public mesaje cu caracter jignitor la Adresa Jandarmeriei Romane”, acuza comisarul sef Paul Tablan.

Intrebat care au fost jignirile respective care i-au fost imputate, agentul sef Gabriel Butnaru a precizat ca a avut doar reactii ca foarte multi romani indignati de lovirea si gazarea protestatarilor. „Nu sunt un adept al reactiilor verbale indecente. Nu mai retin exact dar tin minte ca am aratat ca sunt mahnit de ce s-a intamplat la acel miting, ca am sharuit diverse articole din presa sau postari ale unor terte persoane, printre care cred ca si un mesaj sau coperta de genul ‘Jandarmeria apara hotia’. Evident ca am perceput acel mesaj asa cum l-a vazut toata lumea, ca un o critica la adresa unei interventii foarte dure, nejustificate, impotriva unor civili care acuzau niste politicieni. Aceste critici au fost formulate, in dezbateri, articole, emisiuni de specialisti in Ordine Publica – chiar de unii ofiteri ai Ministerului de Interne – de avocati, de sociologi, de experti in in interventii de acest gen, de ONG-uri care apara Drepturile Omului si, dat fiind faptul ca avem si un dosar in ancheta, de procurori. Cu toate astea, opinia mea a fost considerata de cei de la Control Intern si de conducerea IPJ ca fiind in afara Codului de Etica”, a declarat politistul Butnaru pentru Vestea.net.

Mai mult despre:

Comentarii: