Vela, noi precizari: „Pentru cei care se plimba aproape de locuinta sau isi scot catelul la plimbare nu trebuie declaratie”

news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, miercuri, ca persoanele care ies in apropierea locuintei pentru a-si plimba animalele de companie sau pentru activitati fizice nu trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere, deoarece politistul poate verifica adresa din buletinul celui in cauza.

„Pentru cei care se plimba sau isi scot catelul la plimbare nu trebuie declaratie, pentru ca in momentul in care politistul il verifica vede ca pe buletin este adresa unde omul isi plimba catelul sau face sport in jurul blocului”, a explicat Marcel Vela, intr-o interventie la Digi 24.

El a aratat ca, in cazul deplasarii catre serviciu, este nevoie de o declaratie pe propria raspundere sau de o adeverinta din partea angajatorului, care nu trebuie sa fie obligatoriu stampilata.

„Scrie foarte clar in ordonanta – este cuvantul ‘sau’. Sau legitimatie, sau declaratie, adica nu amandoua. Nu trebuie stampilata, poate fi prezentata si de pe telefon, exact ca si biletul de avion, cand faci check-in – pe telefon ai acces sa treci de security pentru a te imbarca, exact cu poza biletului, nu trebuie sa aiba omul hartii la el, poate sa prezinte aceasta declaratie sau documentul respectiv prin a prezenta pe telefon poza cu documentarea locului, motivul deplasarii, numele, prenumele, domiciliul si asumarea ca este o declaratie reala si nu este o declaratie falsa”, a spus Vela, citat de Agerpres.

Ministrul a adaugat ca nu se doreste inducerea unei stari de tensiune in randul populatiei, iar masurile care se iau sunt in interesul si sprijinul populatiei.

„Nu suntem atat de categorici incat sa se sperie acum populatia sau cetatenii. Trebuie sa colaboreze si sa constientizeze fiecare cetatean ca este in interesul lui. Nu venim cu masuri coercitive, cu restrictii, in interesul Guvernului, al statului. Tot ceea ce facem este in sprijinul populatiei si cetatenii trebuie sa constientizeze ca noi suntem aici pentru a-i ajuta pe ei”, a mai spus Vela.

Intrebat daca urmeaza a fi luate masuri si mai drastice in viitor, ministrul a mentionat ca toate masurile sunt luate gradual, dupa analizarea scenariilor si consecintelor pe care acestea le pot avea.

„Toate masurile pe care le luam, asa cum am spus, le luam argumentat, verificate scenariile, analizate consecintele intr-un grup tehnic de lucru, in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. (…) Dorim sa le luam etapizat, doar daca este nevoie; daca oamenii ar fi respectat conditiile din Ordonanta 2, poate n-ar fi aparut conditiile din Ordonanta 3, dar lumea a luat in gluma recomandarile, au aparut si pe internet bancuri cu recomandarile”, a mai afirmat Vela.

Mai mult despre: ,

Comentarii: