„Venim peste voi!”. Protest furios in Piata Victoriei, sute de oameni s-au strans pentru a bloca „revolutia fiscala” a lui Dragnea si Tudose – Video

news

Sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului, la ora la care membrii executivului se pregatesc sa dea ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Manifestantii scandeaza „Venim peste voi”. Jurnalistul Mircea Marian a sintetizat ce pun la cale guvernantii prin ordonanta de urgenta.

„Azi, guvernul baga mana in buzunarul a sapte milioane de persoane care contribuie la Pilonul II de pensii. Ne fura, in medie, 58.000 de lei pe cap de contributor, bani cu care ei isi vor plati salariile si pensiile speciale.

Si pentru ca stiu ce super-magarie fac, mizeria asta este camuflata sub denumirea de ‘PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea unor acte normative’. Ziua, ca hotii”, scrie Marian pe Facebook.

Guvernul va discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Masura privind reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii figureaza pe agenda sedintei Executivului, potrivit unor surse guvernamentale.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat, in cadrul sedintei de Guvern din 26 octombrie, ca, pe langa o serie de alte masuri cu caracter fiscal, se are in vedere si reducerea contributiei la Pilonul II de pensii.

„Aceste masuri vin la pachet cu reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%. Dar, atentie, fara fi afectata valoarea nominala din prezent. Mai precis, suma care este achitata astazi catre administratorii Pilonului II va fi cel putin aceeasi la anul, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului brut cu 20%”, a detaliat ministrul Muncii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: