I-a venit randul si avocatului borfasilor din fruntea Ministerului Justitiei. Dosar penal pentru modul in care s-a facut notar peste noapte

news

Ancheta penala la Parchetul General pentru abuz in serviciu in legatura cu modul in care Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a cerut sa intre in corpul notarilor publici.

Ancheta a pornit dupa ce la parchet o persoana fizica a depus denunt.

“Urmare a unui denunt, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a inregistrat un dosar penal avand obiectul la care faceti referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanta, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) si folosire a functiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, arata cun comunicat al Parchetului General.

Tudorel Toader a solicitat, in august, Uniunii Notarilor sa ceara Ministerului Justitiei suplimentarea functiilor de notar, astfel incat sa intre in acest corp profesional in calitate de fost membru al Curtii Constitutionale.

Ministrul Justitiei a cerut admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, lucru permis intrucat are calitatea de fost judecator al Curtii Constitutionale. El a cerut apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla in incompatibilitate, in conditiile in care este ministru.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: