Veorica a fost la Bruxelles si nu a inteles nimic. Precizarile lui Dacian Ciolos, Dancila pune carul inaintea boilor

politica

Presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, ironizeaza modul in care Viorica Dancila a incercat sa ii impuna sefei Comisiei Europene ce portofoliu sa aloce Romaniei.

„Vad ca doamna Dancila spune in sedinta de guvern ca i-a cerut Ursulei von der Leyen ‘un portofoliu important pentru Romania’ in viitoarea Comisie. Sunt convins ca doamna presedinta aleasa a Comisiei Europene i-a explicat faptul ca portofoliile nu se ofera unor tari, ci se atribuie comisarilor europeni.

Inainte de a vorbi de portofoliu, trebuie sa stim cine e candidatul pentru pozitia de comisar desemnat de Romania si daca acesta indeplineste criteriile de integritate si de competenta si are experienta necesara pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea sustine pentru acesta un portofoliu relevant.

Si eu m-as bucura sa pot audia si sustine in Parlamentul European un comisar european din Romania integru, competent si credibil la nivel european. Astept in continuare sa vad care este interpretarea Guvernului PSD-ALDE pentru integritate, competenta, profesionalism si anvergura europeana”, a scris Ciolos pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila s-a referit, in sedinta de guvern de miercuri, la discutiile despre comisarul european din partea Romaniei pe care le-a avut ci sefa Comisiei Europene, insa nu a pronuntat niciun nume, semn ca propunerile sale, penalii Rovana Plumb si Dan Nica, nu au fost acceptate.

Ca sa dreaga busuiocul, Dancila s-a laudat cum a incercat sa-i impuna Ursulei von der Leyen ce portofoliu sa aloce Romaniei.

„Referitor la viitorul comisar european din partea Romaniei, am discutat despre faptul ca Transporturile, Energia sau Mediul reprezinta domeniile de interes pentru tara noastra, in ceea ce priveste portofoliul ce ii va fi alocat in viitoarea CE.

Am subliniat ca Romania e o tara implicata si pentru noi este important sa obtinem unul dintre aceste portofolii”, a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: