Vera Jourova a pus-o la punct cu bun-simt pe Maria Grapini. Plus: „Sunt de-a dreptul speriata de ce se intampla in Romania” – Video

politica

Comisarul European pe Justitie, Vera Jourova, a avut o replica de bun-simt fata de acuzatiile pe un ton ridicat ale Mariei Grapini. Luni, Parlamentul European a dezbatut situatia statului de drept din Romania.

„Doamna comisar pe Justitie, raspundeti romanilor, nu ati dat nici macar un exemplu de incalcare a statului de drept. Guvernul Romaniei are succes la presedintia rotativa, pentru ce faceti acest lucru? Anul trecut s-a incheiat cu o rezolutie nedreapta. Invinovatiti Romania ca a schimbat un sef in justitie, care a facut ravagii in justitie, a pierdut mii de procese. Sa lasam oamenii cu nedreptate? Romania nu este Kovesi, Romania sunt 20 de milioane de persoane, va rog sa-i tratati cu respect”, a spus Grapini cu o voce ridicata.

Jourova i-a raspuns, in finalul dezbaterii, foarte civilizat. „Comisia nu interfereaza in cazurile individuale din Romania, ci evaluam situatiile de natura sistemica din legislatia unui stat membru. Ne referim la modificarile din legislatie intervenite recent”, a spus Jourova.

„In Romania s-ar putea ajunge intr-o situatie de modificare ireversaibila a sistemului de justiie si impartialitatea justitiei sa fie in pericol. Am fost de-a dreptul speriata cand am vazut modificarile care au inceput sa se faca, lucrurile au luat-o intr-o directie complet gresita.

Vrem sa ajutam Romania, acum dezbaterea continua la un nivel tehnic, dorim sa avem un dialog astfel incat reforma sa revina pe calea cea buna”, a mai spus comisarul european pe Justitie.

Mai mult despre: ,


Comentarii: