Verdict al CCR pe legile Justitiei. Judecatorii au respins o parte dintre prevederile adoptate de PSD si ALDE

news

Curtea Constitutionala a decis, marti, 23 ianuarie, ca modificarile propuse de coalitia PSD-ALDE la Legea 304/2004, privind organizarea judiciara, sunt doar in parte neconstitutionale, fiind admise doar patru puncte ca neconstitutionale.

Valer Dorneanu, presedintele CCR, a declarat ca au fost admise doar patru 4 argumente de la ICCJ, iar argumentele PNL au fost respinse. Chestiunile de procedura au fost declarate constitutionale.

Aspecte cele mai importante, cum ar fi infiintarea sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, au fost declarate constitutionale, a declarat Valer Dorneanu, presedintele CCR.

„Am admis patru puncte din textele publicate de autorii sesizarilor,  iar celelalte texte din celelalte doua sesizari au fost respinse respinse.
Sectia speciala pentru judecarea procurorilor face parte din cele respinse”, a declarat presedintele CCR.

Curtea Constitutionala a amanat pentru 30 ianuarie dezbaterea celorlalte doua legi ale justitiei, respectiv Statutul magistratilor si organizarea CSM, amanate o saptamana

„Dosarele care vizeaza statutul magistratilor si organizarea CSM le-am amanat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la organizarea judecatoreasca – am dat o decizie. Decizia consta in respingerea obiectiilor de neconstitutionalistat extrinseci care vizau modul de constituire a comisiei parlamentare.”, a anuntat presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: