Verdict final al ICCJ in dosarul lui Liviu Dragnea. Cine il va judeca pe presedintele PSD

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat, joi, ca dosarul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa fie in continuare judecat de completul de judecatori din 2018.

Instanta Suprema a decis, joi, ca dosarul lui Liviu Dragnea sa fie judecat de completul stabilit in 2018.

”Sectiile Unite au respins in sedinta de azi ca inadmisibile sesizarile formulate de Completul de 5 judecatori in materie penala si Sectia penala privind schimbarea jurisprudentei existente la nivelul Completurilor de 5 judecatori in materie penala, sub aspectul interpretarii si aplicarii principiului continuitatii completului de judecata, subsumat regulii anualitatii ce guverneaza activitatea acestor formatiuni de judecata”, se arata intr-un comunicat al ICCJ.

Decizia vizeaza dosare in care sunt judecati politicieni precum presedintele PSD Liviu Dragnea, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, fostul premier Victor Ponta sau afaceristul Sebastian Ghita.

Decizia instantei supreme mentine practic hotararea luata in Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe 13 decembrie, dosarul in care este judecat Liviu Dragnea a fost repartizat la completul 2 penal de la Instanta suprema. Acest complet este format din cinci judecatoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Rodica Aida Popa.

Pe 5 decembrie, Sectia pentru judecatori a CSM a recomandat ca Instanta suprema sa efectueze o noua tragere la sorti a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar si marirea numarului acestor completuri de la 4 la 6 (3 in materie penala si 3 in materie civila).

Pe 21 iunie, Inalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu in dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictiva a doua angajate, Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Decizia nu este definitiva si a fost atacata cu apel.

Mai mult despre: ,

Comentarii: