Veriga lipsa, dovada legaturilor dintre Dragnea si Tel Drum. Documentele sunt foarte clare, seful PSD nu mai poate spune ca „nu am nicio legatura cu Tel Drum”

news

Jurnalistii de la Romania libera au descoperit veriga care face legatura intre Liviu Dragnea si Tel Drum. Dragnea a declarat deseori ca nu are nicio legatura cu Tel Drum, insa exista suficiente documente care demosntreaza legaturi stranse intre fiul lui Dragnea, Stefan-Valentin Dragnea, si celebra companie din Teleorman.

Liviu Dragnea nu are nici o legatura oficiala cu Tel Drum, faimoasa firma teleormaneana care a incasat jumatate de miliard de euro de la stat. Fiul sau, insa, Stefan-Valentin Dragnea, are legaturi financiare clare cu Tel Drum. Practic, se poate spune ca societatile lui Dragnea junior sunt intretinute de catre Tel Drum, care a garantat creditele societatilor comerciale detinute de fiul sefului PSD, informeaza Romania libera.

Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA si Agrotrust SRL sunt patru firme teleormanene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supravietui.

Fiul lui Liviu Dragnea, Stefan-Valentin, detinator la vedere de ferma de porci, a declansat un scandal national dupa ce Guvernul Grindeanu a decis sa acorde subventii pentru cresterea suinelor.

In ultimii ani, pentru fiecare din aceastea a garantat, la banci si alte institutii de creditare, o megacompanie, de asemenea teleormaneana: Tel Drum SA. Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL si Romcip SA sunt detinute de catre Stefan–Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlata de acelasi Dragnea jr., care a garantat cu averea personala un credit luat de companie.

Pe 26 mai 2015, Tel Drum SA a decis, prin hotararea cu numarul 5, sa garanteze credite bancare pentru alte societati comerciale. Conform documentului mentionat, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Tel Drum SA “aproba mentinerea garantarii prin contractele de garantie personala (FIDEJUSIUNE) de catre Societate, in calitate de fideiusor, in favoarea UniCredit Tiriac Bank – S.A”, astfel:

– creditului contractat (…) de catre GRANSILOZ – S.R.L., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…);

– creditului contractat (…) de catre AGROTRUST – S.R.L., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…)”.

Din textul hotararii 5/2015 a Tel Drum SA se poate vedea ca decizia de garantare a creditelor societatilor mentionate e mai veche si continua fara nici un fel de sincopa.

Citeste si: Culisele unei intelegeri subterane. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a mazilit pe Grindeanu cu acceptul lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu schimbarea fostului premier Sorin Grin­deanu. In acest sens a existat o intelegere cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, prin care seful statului a acceptat sa nu puna bete-n roate acestui proces, au declarat “Romaniei libere“ surse din mediul politic.

Combinatul de porci, favoritul garantului

Si pentru o a treia societate comerciala Tel Drum garanta creditele bancare. Nu un credit, deci, ci mai multe. Este vorba de Romcip, celebra ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea. In acest caz, era vorba de garantarea urmatoarelor:

„- creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/158/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/159/2011;

– creditului contractat (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de imprumutat, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de creditor (…), conform contractului de credit nr. PLO3/175/2011;

– facilitatii de factoring contractata (…) de catre ROMCIP – S.A., in calitate de Aderent, de la UniCredit Tiriac Bank – S.A., in calitate de Factor (…), conform contractului de factoring nr. 494/05.10.2011 din data de 05.10.2011”.

RISE Project a publicat o noua ancheta care il vizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi si-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Credite nebancare de milioane de lei

La sfarsitul lui 2014, insa, Tel Drum SA decisese sa mai garanteze si alte credite, nebancare. Conform hotararii 13 a Tel Drum SA, din 22 decembrie 2014, a fost vorba de “Garantarea de catre Tel Drum – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L. in valoare de 800.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”, de “Garantarea de catre TEL DRUM – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de S.C. Agrotrust Cereal – S.R.L. in valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN- S.A.”, de “Garantarea de catre TEL DRUM – S.A. in calitate de fideiusor a creditului contractat de Agrotrust- S.R.L. in valoare de 600.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.” si de “Garantarea de catre Tel Drum – S.A. in calitate de fideiusor a unui credit contractat de S.C. Gransiloz – S.R.L. in valoare de 700.000 lei de la Agricover Credit IFN – S.A.”.

Citeste continuarea pe Romania libera.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: