politica

Veselie in PSD, au aparut 800 de noi posturi la stat. USR, reactie dura: „Clientela de partid este cuplata la resursele publice”

Deputata USR Denisa Neagu a anuntat, miercuri, ca „intr-o singura zi guvernul a creat peste 800 de locuri de munca la stat”, dupa ce in sedinta de guvern de astazi au fost adoptate mai multe hotarari prin care se reorganizeaza o serie de ministere si autoritati centrale. Astfel, s-au infiintat 460 de locuri in cadrul Autoritatii Vamale Romana si 286 locuri la Ministerul Finantelor, iar 62 posturi la MAE.

Denisa Neagu afirma ca ”reorganizarea presupune crearea a sute de locuri noi de munca la stat”.

”460 de locuri in cadrul Autoritatii Vamale Romana (AVR), institutie infiintata prin ruperea Directiei Generale a Vamilor de ANAF, va avea in noua formula un total de 3.060 de posturi, 286 locuri la Ministerul Finantelor, ajungandu-se la un total de 2001 posturi, 62 de locuri in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ajungandu-se la un total de 2554 bugetari, 45 de locuri in cadrul serviciilor externe ale Ministerului Afacerilor Externe, noul total fiind de 1533 posturi”, spune aceasta.

Potrivit deputatei USR, ”crearea acestor sinecuri este un prim pas de cuplare a clientelei de partid la resursele publice”.

”Cu siguranta, PSD va accelera si procesul de acordare a contractelor din bani publici pentru firmele apropiate de partid si distribuirea resurselor pe criterii clientelare. Totul fara a tine cont de interesul public, ci de interesul diverselor grupuri de interese”, spune ea.

Denisa Neagu mai scrie ca ”asistam la cartelizarea coalitiei de guvernamant, in stilul pe care PSD il aplica fara rusine din 1990 incoace”.

”PNL s-a ‘pesedizat’ dupa ce Florin Citu si presedintele Klaus Iohannis au girat intrarea PSD la guvernare. Iar acum, in timp ce unii se mufeaza la conductele de bani publici, romanii raman sa plateasca pretul acestor actiuni devalizatoare. Guvernul ar trebui sa se concentreze pe masuri de combatere a inflatiei, pe masuri care sa opreasca cresterea preturilor in crestere la produsele de baza si pe masuri reale pentru scaderea facturilor la energie, nu pe crearea de locuri de munca la stat”, spune Neagoe.

Deputata arata ca ”USR a luptat in permanenta pentru micsorarea aparatului de stat si pentru angajarea in functii publice a unor specialisti. Desfiintarea sau reorganizarea agentiilor, autoritatilor si institutiilor ar trebui sa fie facuta pornind de la beneficiul real in interesul cetateanului si raportandu-ne la niste indicatori de performanta”.

”Dar, sub presiunea grupurilor de interese si a clientelei de partid, guvernul condus de Nicolae Ciuca prefera sa o faca din pix”, mai spune ea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: denisa neagu

Recent Posts

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

O oră ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

46 de minute ago

Donald Trump sugereaza ca ar vrea si al treilea mandat: „Roosevelt cum a putut sa fie presedinte timp de 16 ani?”

Fostul presedinte american Donald Trump a sugerat la o intalnire electorala desfasurata in weekend ca…

16 minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

2 ore ago

Pentru a celebra faimoasa bagheta, Posta Franceza a lansat un timbru care miroase a paine proaspat scoasa din cuptor

Posta Franceza a lansat recent un timbru postal de tip „razuieste si miroase” pentru a…

16 minute ago