Veste buna, au de ce sa ne invidieze europenii. Romania este pe PRIMUL loc in UE

news

Agentia europeana de statistica Eurostat a publicat rezultatele sondajului privind sanatatea europenilor: aproape una din sase persoane adulte erau obeze in anul 2014. Malta se afla in fruntea clasamentului, cu cel mai mare procent de locuitori obezi.

Potrivit statisticilor Eurostat, Romania se afla pe ultimul loc in privinta obezitatii, cu un procent de 9,4%, fiind urmata de Italia (10,7%) si Olanda (13,3%). Pe primul loc, Malta are un procent de 26% de locuitori obezi, urmata de Letonia (21,3%) si Ungaria (21,2%), informeaza MedicalXpress.

top

Statisticile indica o legatura evidenta intre educatie si obezitate, aproape o cincime din populatia cu un nivel scazut de educatie fiind obeza, fata de 11,5% dintre persoanele cu un nivel crescut de educatie. De asemenea, nivelul de obezitate creste odata cu inaintarea in varsta: 5,7% dintre persoanele cu varsta 18-24 de ani sunt obeze, fata de 22,1% dintre persoanele de 65-74 ani.

Obezitatea este definita de Eurostat ca indicele de masa corporala (IMC) mai mare de 30. Acest indice se calculeaza impartind numarul de kilograme la patratul inaltimii in metri.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din 1980 rata obezitatii s-a dublat la nivel mondial. Aceasta afectiune ridica o gama larga de probleme pentru sanatate, inclusiv un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet si unele tipuri de cancer.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: