Veste neasteptata. Simina Tanasescu a demisionat de la Cotroceni. Comunicatul Administratiei Prezidentiale

politica

Consilierul prezidential Simina Tanasescu a demisionat de la Cotroceni, anunta Administratia Prezidentiala.

„In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecator al Curtii Constitutionale, ca urmare a unei discutii purtate de doamna Elena-Simina Tanasescu cu domnul Petre Lazaroiu. Administratia Prezidentiala reitereaza ca nu au existat niciun fel de presiuni si sunt complet neadevarate acuzatiile aduse in acest sens.

Avand insa in vedere ca este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice sa planeze orice suspiciune ca ar fi fost posibila o incercare de imixtiune in activitatea Curtii Constitutionale, pentru a nu prejudicia institutia Presedintelui Romaniei, doamna Elena-Simina Tanasescu a inaintat astazi, 20 iunie a.c., Presedintelui Klaus Iohannis demisia din functia de consilier prezidential”, se afirma intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Simina Tanasescu a fost acuzata ca a incercat sa fac presiuni asupra judecatorului Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu, caruia i-a spus ca „are o sarcina ingrata”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, in acest sens fiind depusa o sesizare a unui ONG la Presedintie.

La scurt timp dupa izbucnirea scandalului, Administratia Prezidentiala a anuntat ca in discutia pe care Simina Tanasescu a avut-o cu judecatorul CCR, nu a reprezentat Administratia Prezidentiala.

„Consilierul prezidential doamna Simina Tanasescu s-a intalnit joi, 14 iunie a.c., cu judecatorul Petre Lazaroiu la sediul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti pentru a-i inmana acestuia doua carti de specialitate pe zona dreptului financiar. Mentionam ca in aceste zile consilierul prezidential Simina Tanasescu se afla in concediu de odihna tocmai pentru ca desfasoara activitati didactice. In acest context, a avut loc o discutie pur teoretica pe marginea solicitarii asociatiei civice VeDem Just, o discutie tehnica, intre doi profesionisti de drept constitutional, care nu a implicat in niciun fel institutia Presedintelui Romaniei. Drept urmare, sunt complet neadevarate si nefondate orice fel de speculatii sau insinuari cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecatorului Petre Lazaroiu”, se arata in pozitia Administratiei Prezidentiale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: