Veste proasta pentru Ciuca. Ancheta interna la Curtea de Apel Bucuresti privind modul in care a fost repartizat dosarul cu sesizarile de plagiat

politica

Jurnalista Emilia Sercan anunta ca la Curtea de Apel Bucuresti a demarat o ancheta referitoare la repartizarea dosarului in care s-a judecat anularea sesizarilor de plagiat depuse pe numele premierului Nicolae Ciuca.

„Curtea de Apel Bucuresti a demarat o ancheta referitoare la repartizarea dosarului in care s-a judecat anularea sesizarilor de plagiat depuse pe numele premierului Nicolae Ciuca, reiese dintr-un raspuns pe care l-am primit aseara tarziu, la ora 20:23.

Pe 27 iunie am cerut fisele Ecris de repartizare a dosarelor nr. 2826/2/2022 si nr. 2836/2/2022, primul cel in care premierul Nicolae Ciuca a cerut anularea sesizarilor de plagiat si care a ajuns in mod suspect la judecatorul Marius Iosif, cel de-al doilea cel al unei algeriene pe nume Melissa Abdel Moumene, care aparea – in mod straniu – parte in dosarul lui Ciuca.

Aseara, cu o zi mai tarziu fata de termenul limita de zece zile prevazut de Legea nr. 544/2002, am primit raspuns de la CAB in care mi se spune ca nu imi pot fi date copii dupa cele doua fise Ecris pentru ca s-a inceput o ancheta interna”, a transmis Sercan pe Facebook.

G4Media.ro a dezvaluit, luna trecuta, repartizarea „aleatorie” a dosarului a fost de fapt manipulata. Astfel, primul dintre aceste dosare, intentat de premierul Nicolae Ciuca cu scopul de a obtine anularea sesizarilor de plagiat din teza sa de doctorat, a ajuns, in final, pe masa unui complet condus de judecatorul Marius Iosif, in trecut promovat in functii guvernamentale de PNL, formatiunea politica al carei presedinte este, in acest moment, chiar premierul.

Iosif a admis actiunea lui Ciuca si a anulat aspecte cele trei sesizari depuse in ianuarie 2022, ulterior unor dezvaluiri din presa despre plagiatul actualului prim-ministru in teza de doctorat sustinuta in 2003, la Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I”. La cateva zile dupa sentinta, judecatorul Iosif a facut cerere de pensionare la CSM.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: