Veste proasta pentru „coalitia militaro-socialista” PNL-PSD. Drula anunta unirea fortelor „liberale democratice” intr-un pol politic

politica

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat joi ca isi doreste, in perspectiva alegerilor din 2024, crearea unui pol liberal democratic, din care sa faca parte oamenii politici cu o viziune modernizatoare.

„Eu sper sa facem un pol liberal democratic, opus acestui stat militaro-socialist, pentru ca stiu ca, de exemplu, si in PNL sunt oameni care sunt nemultumiti, oameni cu reflexe civile, oameni cu reflexe de a face treaba si unii dintre ei sunt celebri cu urbele pe care le gestioneaza – oameni de actiune. Eu ii astept sa isi gaseasca curajul”, a spus el, pentru Radio Guerilla.

Intrebat daca UDMR ar putea face parte dintr-o astfel de coalitie de guvernare, Catalin Drula a raspuns ca da. Pe de alta parte, el a exclus o coalitie cu AUR, declarand ca nu vede „scenariul acesta intamplandu-se vreodata”.

„Si acolo (in UDMR – n.r.) sunt oameni care au viziune mai modernizatoare, pentru ca pana la urma asta e lupta mare in Romania: status quo versus modernizare. Sunt baietii care spun: ‘Statul e bun asa cum e, sa il facem si mai mare un pic, sa ne mai angajam si sa ramanem numai noi sefi pe resurse si sa drenam prin contracte’ si, pe de alta parte, noi, care propunem o viziune modernizatoare, cu adevarat liberala. Asta va fi lupta in 2024 si construim de acum pentru ea”, a explicat presedintele interimar al USR, citat de Agerpres.

In opinia sa, actuala guvernare este „complet inepta”, iar pentru a diminua inflatia de 14% Executivul ar trebui sa reduca deficitul bugetar.

„Suntem intr-o frenezie a imprumuturilor pe dobanzi mari, pentru a pompa bani in inflatie. Asta e ce se intampla in momentul de fata in Romania si asta nu poate sa se sfarseasca decat prost. Dar guvernarea din Romania e de tip ‘Dupa mine potopul’, pentru ca si guvernarea lor e cu termen de expirare. In mai, la anul, se schimba toti, deci nu ii mai intereseaza. Pe Grindeanu nu il mai intereseaza ce lasa la transporturi, pentru ca pleaca si vine altul de la PNL”, a spus Drula.

In alta ordine de idei, Drula a declarat ca sustine decriminalizarea consumului de marijuana medicinala.

„Canabisul medical este o chestiune absolut recunoscuta si stiu ca sunt drame pentru ca pentru anumite tipuri de afectiuni poate sa ajunga sa fie singura chestie care mai functioneaza. (In ceea ce priveste legalizarea) nu as da un raspuns in momentul acesta, dar m-as uita la experienta celor care au legalizat”, a precizat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: