Veste proasta pentru Dragnea. Reactia Parchetului General fata de decizia CCR privind protocoalele secrete

news

Parchetul ICCJ precizeaza ca, dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale (CCR) privind protocoalele cu SRI, vor fi identificate si analizate solutiile optime pentru dispunerea masurilor legale corespunzatoare.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie mentioneaza ca a luat cunostinta despre decizia Curtii Constitutionale referitoare la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii a protocoalelor din 4 februarie 2009 si 8 decembrie 2016.

„Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constitutia Romaniei, de la data publicarii in Monitorul Oficial deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Dupa motivarea deciziei, urmeaza a fi identificate si analizate solutiile optime in vederea dispunerii masurilor legale corespunzatoare“, precizeaza Parchetul ICCJ.

Curtea Constitutionala a admis miercuri existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Parchetul ICCJ in legatura cu protocoalele cu SRI. Protocolul incheiat intre Parchetul General si SRI in 2009 a fost declarat integral neconstitutional, iar cel din 2016, partial neconstitutional.

Comentarii: