Veste proasta pentru Firea, pe cine va mai da in judecata? PANDELE a ajuns pe lista neagra

politica

Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) mai are in lucru 10 dosare, printre care cazurile de plagiat ale fostului vicepremier Gabriel Oprea, ministrului de Interne Petre Toba si primarilor Florentin Pandele si Robert Negoita, a declarat presedintele CNATDCU, academicianul Viorel Barbu, potrivit Mediafax.

Presedintele CNATDCU, academicianul Viorel Barbu, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in afara de cazul doctoratului fostului premier Victor Ponta, mai sunt in lucru alte 10 dosare, printre care cazurile lui Gabriel Oprea, Robert Negoita, Petre Toba si Florentin Pandele.

„Mai avem in continuare inca 10 dosare. Avem un dosar de la doamna Banu Doina Petrescu de la Universitatea Petrol Gaze, care este in lucru; urmeaza un dosar pentru domnul Oprea Gabriel, Universitatea din Bucuresti, care este in lucru tot la Comisia de Stiinte Juridice; domnul Stanisoara Mihai de la Academia Nationala de Informatii, domnul Licu Bogdan de la Stiinte Militare si Informatii, domnul Ontanu Niculai de la aceeasi institutie, doamna Radu Loredana Claudia, doamna Popescu Adela Loredan, domnul Parvu Dumitru de la Academia de Politie Al Cuza, domnul Toba Petre de la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, domnul Pandele Costel, Universitatea de Aparare Carol Davila, Negoita Robert de la Academia de Politie Al Cuza”, a spus Barbu.

Gabriela Firea l-a dat in judecata pe liberalul Cezar Preda pentru ca acesta l-a acuzat pe Florentin Pandele de plagiat. Ea ii cere lui Preda nu mai putin de 300.000 de euro ca daune morale.

Nu in ultimul rand, Barbu a vorbit despre decizia de a i se retrage lui Victor Ponta titlul de doctor, despre munca CNATDCU si consecintele pe care fabricile de doctorate le-au avut asupra credibilitatii invatamantului superior romanesc.

„Consideram ca este datoria noastra sa facem ceva pentru invatamantul academic romanesc, pentru universitati. Unul din motivele pentru care nu avem universtati in topurile internationale este si acest fapt legat de doctorate, din cauza doctoratelor pe care le dam, avem doctorate slabe, multe. In momentul in care sunt 50 de mii de doctorate in 10 ani inseamna ca pe undeva este o lipsa de exigenta, si mai grav apar doctorate plagiate, ceea ce este cea mai mare crima morala din punctul meu de vedere de academic. Am fost intrebat de ce apar atat de multi politicieni in chestia asta, nu este vina noastra, dar indiferent, eu consider ca atunci cand cineva doreste sa obtina un doctorat in aceasta tara trebuie sa se conformeze regulilor de exigenta pentru doctorat”, a spus Barbu.

El a mai declarat ca doctoratele nu ar trebui date cu asemenea usurinta si ca doreste reorganizarea scolilor doctorale, criterii mai exigente, iar acolo unde se descopera ca au trecut doctorate plagiate, sa se faca anchete, pentru ca „ceva este putred acolo”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: