Veste proasta pentru mafia PSD. Stelian Ion: „Grupurile infractionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adica la bani”

politica

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la bilantul activitatii DIICOT pe 2020, ca grupurile infractionale ”trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adica la bani”.

„Trebuie sa lucram la blocarea fluxurilor de bani si apoi la recuperarea prejudiciilor si produsului din infractiuni, deoarece grupurile infractionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adica la bani”, a afirmat Stelian Ion, citat intr-un comunicat transmis de Ministerul Justitiei.

De asemenea, a aratat ministrul, o foarte buna masura o reprezinta constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, „un flagel care s-a extins in ultimii ani si care trebuie combatut cu toate mijloacele disponibile”.

„Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar si de trafic de droguri si criminalitate informatica trebuie sa aiba in vedere si componenta de spalare a banilor, fiind o continuare fireasca a activitatii unor grupari criminale care obtin venituri din aceste infractiuni”, a adaugat Stelian Ion.

Ministrul a recomandat ca spalarea banilor sa fie prevazuta ca prioritate operationala, aratand ca infractorii romani si gruparile din care fac parte, care actioneaza in spatiul european si nu numai, trimit bani in tara pentru a fi „spalati”.

„Toti acesti bani si bunurile care sunt achizitionate trebuie sa faca obiectul unor masuri de indisponibilizare si, ulterior, de confiscare”, a mentionat ministrul.

Mai mult despre:

Comentarii: