externe

Veste proasta pentru Moscova, China il primeste pe secretarul de stat SUA intr-o vizita oficiala. Razboiul din Ucraina este pe agenda discutiilor

Secretarul de stat american Antony Blinken va efectua o vizita de lucru la Beijing la inceputul lunii februarie. In cadrul vizitei, se intentioneaza sa se discute despre relatiile dintre cele doua tari, a anuntat CNN, citand un inalt oficial SUA.

Pe 16 ianuarie, Politico anuntase ca Antony Blinken va vizita China pe 5-6 februarie. Potrivit publicatiei, Blinken se va intalni cu ministrul chinez de externe Qin Gang. Sursele Politico au declarat ca partile vor discuta despre operatiunea speciala din Ucraina si despre arsenalul nuclear al Chinei.

Purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbing, a declarat marti, in cadrul unui briefing, ca China a salutat vizita lui Antony Blinken. „Speram ca SUA sa mearga in aceeasi directie cu China si sa implementeze cu exactitate acordurile la care au ajuns liderii nostri, astfel incat legaturile dintre China si SUA sa poata relua un curs sanatos si stabil de dezvoltare”, a declarat Wang Wenbing.

La 23 decembrie 2022, Antony Blinken a avut convorbiri telefonice cu ministrul de externe chinez de la acea vreme, Wang Yi. Cele doua parti au convenit sa mentina deschise canalele de comunicare. In plus, in timpul conversatiei, secretarul de stat american si-a exprimat ingrijorarea cu privire la conflictul din Ucraina.

La 14 noiembrie, presedintele american Joe Biden si presedintele chinez Xi Jinping au avut prima lor intalnire inainte de summitul G20. Cele doua parti au convenit sa rezolve o serie de divergente intre China si SUA pe toate fronturile. Printre temele de ingrijorare s-au numarat sprijinul acordat de China Rusiei, statutul Taiwanului si drepturile omului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

55 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

40 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

51 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago