Veste proasta pentru PSD-isti. Ambasadorul #Rezist, Roberta Metsola, devine presedinte al Parlamentului European. „Va auzim!”, a transmis ea in februarie 2018 in timpul marilor proteste

politica

Viitorul presedinte al Parlamentului European ca fi, din ianuarie 2022, europarlamentarul Roberta Metsola. Ea este o buna cunoscatoare a situatiei din Romania, fiind de partea protestatarilor #Rezist in perioada marilor proteste anti-PSD de la Bucuresti.

„In aceasta seara am ales in cadrul Grupului PPE candidatul nostru pentru pozitia de presedinte al Parlamentul European pentru urmatorii doi ani si jumatate.

Am ales-o pe Roberta Metsola actualmente vicepresedinta a Parlamentului European din Malta.
Roberta Metsola este o foarte buna cunoscatoare a Romaniei. A fost alaturi de noi in apararea statului de drept in perioada 2017 – 2019, fiind atunci intr-o pozitie cheie in Parlamentul European, in pozitia de coordonator al PPE in Comisia de Libertati Civile (LIBE).

A fost alaturi de noi cand am reusit sa castigam votul decisiv in Comisia LIBE pentru a o impune pe Laura Codruta Kovesi drept procuror sef european.

In ianuarie 2022 candidata noastra va fi supusa votului in plenul Parlamentului European si sunt increzator ca va castiga”, a anuntat europarlamentarul Siegfried Muresan.

Metsola va deveni cu siguranta presedinte al Parlamentului European intrucat exista o intelegere intre PPE si social-democrati ca aceasta functie sa fie ocupata prin rotatie. Presedintele actual este un social-democrat, David Sassoli, ales pe 3 iulie 2019. Intelegerea dintre cele doua grupuri parlamentare este ca la jumatatea legislaturii sa fie ales un nou presedinte al PE, desemnat de grupul conservator.

Roberta Metsola a sustinut un discurs fabulos, in Parlamentul European, pe 7 februarie 2018, un timpul marilor proteste anti-PSD de la Bucuresti. „Pe frig si ninsoare, ei au arborat drapelul european deoarece cred in valorile Europei. UE nu trebuie sa ii uite”, spunea Metsola. Ea si-a incheiat discursul cu un mesaj in limba romana: „Va auzim!”.

Discursul integral al Robertei Metsola:

„Situatia din Romania ramane preocupanta. Am vazut incercari din partea Guvernului de a suprima magistratura, de a dilua si corupe legislatia si sa invoce majoritatea electorala ca o scuza de a face ce vrea. Stiu ca unii vor clama, vor spune ca Parlamentul European si CE nu trebuie sa interfereze, sau incearca sa arate ca exista o motivatie gresita. E doar o justificare pe care o folosesc politicienii fara scrupule care incearca sa scuze ce e de nescuzat.

Insa ei gresesc, UE nu poate sa inchida ochii si cu siguranta PPE nu o va face pentru ca romanii nu sunt cetateni de rangul doi, dimpotriva, ei merita o tara unde statul de drept e respectat, unde coruptia e combatuta, tribunalele protejate si legile nu sunt schimbate pentru a-i proteja pe politicienii la putere.

Romanii au fost pe aceasta cale de un an de zile si au iesit in strada iarna pe zapada, au fluturat steaguri europene pentru ca ei cred intr-o Europa care e nu e doar un bloc economic ci garantia unor valori comune si promisiuni impartasite. Si acum nu vorbim doar despre Romania, e vorba despre noi toti. Ceea ce se intampla la Bucuresti ii afecteaza si pe cei de la Paris. Suntem diferiti ca natiuni, dar suntem legati. Iar daca statul de drept e o problema intr-unul dintre state toate celelalte sunt afectate si iata de ce Comisia are dreptul sa actioneze de cate ori are loc o amenintare.

Eu m-am intalnit cu cativa dintre romanii care militeaza pe strazi, e vorba de pensionari, profesori, studenti, ei nu sunt politicieni, ei isi doresc o tara si o uniune unde toata lumea e tratata egal in fata legii, coruptia e eradicata si unde a castiga niste alegeri nu inseamna ca ai dreptul sa divizezi o tara asa cum vrei tu. Inchei prin a spune: Multumesc, va auzim, de acolo de pe strada!”.

Vezi aici video cu discursul Robertei Metsola.

Mai mult despre:

Comentarii: