Veste terifianta de la Bruxelles: „Este doar INCEPUTUL. Exodul refugiatilor va dura ani de zile”

news

Criza legata de afluxul de migranti in Europa este inceputul unei „exod” ce ar putea dura ani de zile, a avertizat luni presedintele Consiliului European Donald Tusk, citat de AFP.

„Actualul val de emigratie nu este un incident punctual, ci inceputul unui veritabil exod, ceea ce inseamna ca noi trebuie sa ne ocupam de aceasta problema ani de zile de acum incolo”, a explicat Tusk intr-un discurs la Institutul Bruegel, un centru de cercetare european din Bruxelles.

„Prin urmare, este foarte important sa stim cum sa traim cu ea (cu criza), fara a ne acuza unii pe altii”, a pledat presedintele Consiliului.

Liderii europeni se lupta sa gaseasca mijloace de a face fata celei mai grave crize migratorii dupa 1945, declansata de sosirea a mii de refugiati pe Batranul Continent.

Adoptand un ton pragmatic, Tusk a cerut celor 28 de state membre sa depaseasca divergentele lor profunde in fata afluxului de imigranti ce nu se opreste.

„Nu ar trebui sa ne fie rusine de emotii”, a estimat el, o aluzie la imaginile teribile ale corpului unui baietel sirian inecat si adus de valuri pe o plaja din Turcia care au socat planeta, precizeaza Agerpres.

„Compasiunea este unul dintre fundamentele solidaritatii, dar pentru a-i putea ajuta pe altii trebuie ca noi insine sa fim in acelasi timp pragmatici”, a asigurat Tusk.

La randul sau, emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, in vizita la Bruxelles, a avertizat ca vor veni mii de noi refugiati sirieni in Europa daca comunitatea internationala nu gaseste o solutie la conflictul din Siria si abandoneaza populatia in mainile gruparii Statul Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: