Veste uriasa, Elon Musk a activat Starlink in Ucraina: „Noi terminale sunt pe drum”. Rusia nu mai poate sabota comunicatiile din Ucraina

externe

In contextul in care Ucraina este atacata de Rusia, aceasta are acum un alt aliat in ceea ce priveste comunicatiile. Elon Musk, CEO-ul SpaceX,  a anuntat sambata noapte ca SpaceX Starlink este acum activ in Ucraina.

„Serviciul Starlink este acum activ in Ucraina. Noi terminale sunt pe drum”,  anuntat Musk.

Musk i-a raspuns astfel lui Mykhailo Fedorov, viceprim-ministru al Ucrainei si ministru al Transformarii Digitale din Ucraina, care l-a intrebat pe Musk, in urma cu zece ore, urmatoarele: „In timp ce tu incerci sa colonizezi Marte – Rusia incearca sa ocupe Ucraina! In timp ce rachetele dumneavoastra aterizeaza cu succes din spatiu – rachetele rusesti ataca populatia civila ucraineana! Va cerem sa furnizati Ucrainei statii Starlink si sa va adresati rusilor sanatosi la cap sa se ridice”.

Multi au cerut ca SpaceX sa ajute Ucraina prin oferirea de internet Starlink, iar acum cererea a fost indeplinita, probabil in mod accelerat, avand in vedere situatia dezastruoasa de la fata locului.

Nu este clar cum SpaceX livreaza terminale Starlink in Ucraina, dar este probabil ca acestea sa fie instalate in natiunile vecine.

Compania SpaceX a lui Eelon Musk a lansat pe orbita planetei aproape 1.900 de sateliti in cadrul retelei sale de internet de mare viteza Starlink.

Mai mult despre: ,

Comentarii: