Veste uriasa. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca „este imposibil sa te infectezi si a doua oara cu COVID-19”

news

Cercetatorii din Coreea de Sud au ajuns la concluzia ca oamenii nu se pot infecta si a doua oara cu coronavirus, anunta Sky News.

Cazurile raportate de oameni care s-au infectat si a doua oara au fost cauzate de testari gresite, afirma oamenii de stiinta din Coreea de Sud. Prin urmare, cercetatorii de la Centrul de control si preventie a bolilor din Coreea de Sud (CDC) au ajuns la concluzia ca este imposibil ca virusul sa se reactiveze in corpul uman.

CDC a descoperit ca testele realizate pe 277 de pacienti la care ar fi reaparut coronavirusul au fost in realitate fals pozitive. Testele folosite nu au fost capabile sa faca distinctia dintre urmele de virus activ si mostrele inofensive de virus inactiv care au ramas in corpurile pacientilor care s-au recuperat.

CDC a mai explicat ca, spre deosebire de alte virusuri, precum HIV si varsat de vant, care pot patrunde in nucleul celulelor umane si pot sta latente timp de mai multi ani pana se reactiveaza, coronavirusul ramane in afara nucleului celulei gazda. Aceasta inseamna ca nu provoaca infectie cronica sau infectari recurente, a explicat doctorul Oh Myoung-don, seful comitetului CDC, ceea ce inseamna ca este improbabil ca pacientii sa recidiveze.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: