Vestea mult asteptata de Weber si Sosoaca. Vicepremierul UDMR anunta ca NU va fi reluata procedura de revocare a Avocatului Poporului: „Ar trebui sa fii un pic inconstient sa deschizi din nou procedura”

politica

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a declarat miercuri ca procedura privind o noua revocare a Avocatului Poporului nu va mai fi reluata in coalitia de guvernare, dupa ce CCR a dat o decizie prin care Renate Weber va reveni pe acest post.

„Nu am discutat, nici nu intentionam sa discutam despre acest subiect”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament, la finalul unei sedinte a coalitiei de guvernare.

El a adaugat ca procedura nu va mai fi reluata.

„Eu nu doresc nimic. In acest moment s-a dat decizia CCR, acceptam. Ne place sau ne place, acceptam toate deciziile institutiilor statului. S-a inchis, deci este o decizie a CCR. Ar trebui sa fii un pic inconstient sa deschizi din nou procedura. Nu propunem noi asa ceva”, a precizat liderul UDMR, citat de Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca este neconstitutionala revocarea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului, urmand ca aceasta sa isi reia pozitia dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial.

Mai mult despre: ,

Comentarii: