Vesti proaste pentru Vlad Pascu: tanarul din Petrosani care a condus beat si a ucis un minor pe trecerea de pietoni, condamnat definitiv la aproape 14 ani de inchisoare

news

tanar, Petrosani, condus, beat, ucis, copil, inchisoare, Vlad Pascu

Tanarul de 19 ani din Petrosani care s-a urcat baut la volan in decembrie 2022 si a lovit cu masina sase copii, pe trecerea de pietoni, iar unul dintre ei a murit a fost condamnat la 13 ani si 10 luni de inchisoare.

Magistratii au luat in calcul faptul ca tanarul ca era baut, ca a fugit de la locul faptei, lasand copiii sa agonizeze si nu avea nici permisul de conducere valid.

Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au mai stabilit, de asemenea, daune morale de peste 700.000 de euro. In prima instanta, despagubirile decise de judecatorii din Hunedoara au fost aproape duble.

In decembrie 2022, tanarul acum in varsta de 21 de ani, a lovit cu masina sase copii pe o trecere de pietoni din Petrosani. Anchetatorii au stabilit ca soferul a comis infractiuni pe banda rulanta. S-a urcat la volan desi nu avea permis, a condus baut, circula cu viteza.

Expertizele au aratat ca acesta avea si peste 130 km/h in localitate, inainte sa loveasca grupul de copii. A fost gasit de politisti 15 minute mai tarziu in orasul Aninoasa. De asemenea, in rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca masina avea probleme tehnice.

Soferul a fost judecat pentru omor si pentru tentativa de omor calificat – spre deosebire de Vlad Pascu, „beizadeaua ucigasa de la 2 Mai”, in cazul caruia judecatorii au respins solicitarea de incadrare a faptei in omor calificat, acesta urma sa fie judecat doar pentru „omor din culpa”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: