Veterinarii de la o gradina zoologica din Atena se lupta sa salveze un pui de tigru in stare grava, abandonat sub un cos de gunoi

life

Medicii veterinari se lupta pentru a salva un pui de tigru alb abandonat intr-un cos de gunoi la o gradina zoologica din Atena, despre care se crede ca este o victima a comertului ilegal cu animale salbatice, potrivit Ekathimerini.

Tigrul alb de doar trei luni a fost gasit pe 28 februarie sub un cos de gunoi din parcarea Parcului Zoologic Attica de catre un ingrijitor, care a anuntat proprietarul gradinii zoologice.

„Este prima data cand am gasit un astfel de animal aruncat langa gradina zoologica”, a spus fondatorul acesteia, Jean-Jacques Lesueur. „Vreau sa spun ca am avut o serie de cazuri de animale abandonate, dar in general sunt catei, pisoi, broaste testoase… dar un tigru? Nu.”

Imaginile surprinse de camera de securitate a gradinii zoologice arata un vehicul care vine spre cosurile de gunoi, inainte de miezul noptii. Autoritatile incearca sa gaseasca masina dupa placutele de inmatriculare, a spus Lesueur.

Animalul, care era slab si deshidratat, este in stare grava.

„Cand am vazut prima data puiul, nu imi venea sa cred ce vedeam in fata mea, sincer nu imi venea sa cred ca un animal se afla intr-o asemenea stare”, a spus medicul veterinar al gradinii zoologice Noi Psaroudaki. „Probabil ca a fost hranit necorespunzator si are un deficit sever de vitamine si minerale, iar acest lucru ii face oasele extrem de fragile.”

Razele X au aratat, de asemenea, un surub de metal introdus intr-unul dintre picioarele din spate ale puiului.

Lesueur a spus ca in cazul in care puiul va supravietui, va trebui sa fie mutat intr-un sanctuar, deoarece gradina zoologica nu are alte animale de acest fel. Organizatiile internationale au contactat deja gradina zoologica pentru a ajuta, a spus el.

Din cauza dimensiunii, dietei si agresivitatii lor, tigrii sunt greu de ingrijit. „Un tigru cu siguranta nu poate fi un animal de companie. Este un animal foarte periculos, cu instinct ucigas. Majoritatea acestor tigri de companie vor fi abandonati sau ucisi”, au spus reprezentantii gradinii zoologice

Comertul cu animale salbatice in Europa este o afacere de miliarde de euro, potrivit Europol, iar Asia si Africa sunt continentele de provenienta a animalelor exotice vandute cumparatorilor europeni.

„Stim ca animalele intra ilegal in Grecia – serpi, tigri, ca acesta, nu este prima data cand intra un tigru”, a declarat Maria Ganoti, directoarea asociatiei grecesti de salvare a faunei salbatice ANIMA, care a ingrijit adesea animalele salbatice care au au fost abandonate, cum ar fi serpii si crocodilii.

„Acestea vin de obicei din puncte de intrare precum Turcia sau Cipru, dar Grecia a inceput sa devina o poarta de intrare pentru restul Europei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: