Veto-ul Budapestei a esuat, Ucraina este de astazi membra a Centrului NATO pentru aparare cibernetica

externe

Ucraina s-a alaturat oficial Centrului de excelenta in domeniul apararii cibernetice  al NATO (CCDCOE), iar steagul ucrainean a fost arborat langa sediul centrului, anunta Ministerul de Externe de la Kiev.

„Astazi, drapelul national al Ucrainei este arborat oficial la sediul Centrului de Excelenta NATO pentru Aparare Cibernetica de la Tallinn, marcand aderarea oficiala a Ucrainei la CCDCOE”, se arata in declaratie.

„Multumim natiunilor care sustin CCDCOE pentru invitarea Ucrainei si ne exprimam recunostinta speciala fata de Guvernul Estoniei pentru sprijinul si asistenta acordata pe drumul catre CCDCOE”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

La inceputul lunii martie a anului trecut, reprezentantii a 27 de state membre NATO au decis sa acorde Ucrainei statutul de tara membra a CCDCOE.

Inainte de aceasta, aderarea Ucrainei a fost blocata de Ungaria.

Situat la Tallinn, CCDCOE este un centru de securitate cibernetica si un grup de reflectie acreditat de NATO, specializat in cercetare aplicata interdisciplinara, analiza, schimb de informatii, precum si in antrenamente si exercitii de aparare cibernetica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: