„Viata merge mai departe?”. Iohannis are o cu totul alta parere decat Dancila. Presedintele anunta noi declaratii de presa

politica

Presedintele Klaus Iohannis va face declaratii de presa la ora 12.30, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala.

Anuntul vine dupa ce, vineri, seful statului i-a cerut demisia premierului Viorica Dancila.

Premierul Viorica Dancila a declarat ca, pentru ea, „viata merge inainte” dupa ce Iohannis i-a solicitat demisia.

„Categoric, pentru mine viata merge inainte si duc mai departe implementarea programului de guvernare”, a spus Viorica Dancila, intr-un interviu la Romania TV, intrebata de moderatorul emisiunii daca concluzia este ca viata merge mai departe, dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca Viorica Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si i-a cerut public demisia, spunand ca ii retrage increderea. Seful statului a invocat disputa Guvern – BNR si memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Premierul Viorica Dancila a avut o prima reactie dupa aproximativ noua ore, intr-un interviu la Romania TV, a carui prima parte a fost difuzata vineri seara.

Ea a spus ca nu va demisiona pentru ca nu are niciun motiv, ca s-a simtit jignita de aprecierile presedintelui Klaus Iohannis si ca va merge mai departe. „Voi merge mai departe. Presedintele nu are atributii in a demite un prim-ministru”, a afirmat Dancila. Ea a mai sustinut ca presedintelle „dorea sa medieze o disputa imaginara intre Guvern si BNR, dar, in acelasi timp, vrea un razboi intre Guvern si Administratia Prezidentiala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: