Viata misterioasa a patriarhului Kiril: Legaturile cu Putin si BOGATIA in care se scalda

externe

Este cunoscut pentru modul sau de viata controversat, pentru ura fata de homosexuali si pentru legaturile apropiate cu Vladimir Putin. Patriarhul Kiril, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, este subiectul multor teme sensibile in tara sa.

Casatoriile homosexuale vor conduce la sfarsitul lumii, bombele rusesti aduc pace si fericire oamenilor din Siria, spune acesta. Patriarhul Kiril nu scapa nicio ocazie de a comenta politica mondiala. In afara de asta, este foarte apropiat de Vladimir Putin. De aceea nu trebuie sa ne mire ca Biserica si Statul, patriarhul si presedintele conduc impreuna Rusia si cetatenii acesteia, scrie Deutsche Welle.

Chiar daca Biserica este separata de Stat, Biserica Ortodoxa Rusa are privilegiul de fi religia de stat in Rusia. Si Kiril, la fel ca si Putin, a trecut prin multe metamorfoze de-a lungul timpului. Amandoi au un rol foarte important in creionarea actualei imagini a Rusiei in lume.

Si patriarhul ca si presedintele sunt din Leningrad, actualul Sankt Petersburg. In anii ’70, Putin s-a desavarsit acolo ca spion in cadrul KGB. Tot atunci, Kiril, care avea numele de Vladimir Gundiaev, lua contact, in calitate de seminarist, cu ortodoxia rusa. Dupa aceea, viitorul patriarh a facut rapid cariera, fiind ales ca lector al seminarului din Leningrad iar, la 31 de ani, ajunge arhiepiscop.

La acea vreme, Kiril se apropie foarte mult de mitropolitul Leningradului, Nicodim. Isi da repede seama ca Nicodim tolera catolicismul, era incantat de Papa si se ruga impreuna cu catolicii. Pana astazi, Nicodim a ramas fidel ideii, care nu e privita cu ochi buni de multi rusi credinciosi: unirea celor doua biserici, romano-catolica si ortodoxa. Tocmai mitropolitul Nicodim a avut o influenta mare asupra viitorului patriarh Kiril.

Insusi Kiril a mers de cateva ori la Papa, ultima oara in 2007 la Benedict al 16-lea. Asta se intampla cu un an inainte, ca Kiril sa fie ales in functia de patriarh. Atunci, televiziunea rusa de stat a difuzat un reportaj despre vizita lui Kiril la Vatican, iar in imagini se vedea cum Benedict il spovedeste pe Kiril iar acesta ii saruta mana, ca semn de recunoastere a statutului acestuia de cap principal al tuturor credinciosilor.

Patriarhul Kiril nu impartaseste ideea multor ortodocsi rusi, conform careia catolicii sunt eretici.

Chiar daca intalnirea recenta din Cuba cu Papa Francisc este o tema principala in Rusia, oamenii de acolo sunt mai interesati de scandalurile legate de viata patriarhului si actiunile lui neacoperite de lege.

Nu demult, in retelele de socializare, a aparut o poza in care patriarhul purta la mana un ceas elvetian Breguet de 30.000 de euro.

ceas

Controverse provoaca si informatiile neoficiale despre palatele sale din Rusia sudica dar si cele despre vila sa din Elvetia. Se vorbeste ca deplasarile scurte le face intr-un Mercedes blindat S-Klasse, iar cele lungi cu un avion particular.

mercedes

In 1990, numele lui Kiril a aparut in cateva investigatii jurnalistice, dar au fost date uitarii peste timp.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: