Vicecancelarul Germaniei da vina pe INTERNET pentru afluxul refugiatilor: „Nu Merkel i-a chemat”

externe

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, i-a luat apararea Angelei Merkel, criticata intens in aceste zile pentru ca a incurajat imigratia din Orientul Mijlociu. Gabriel spune ca refugiatii au venit in Europa din cauza ca au telefoane inteligente si acces la internet.

„Oamenii au venit pentru ca au si-au pierdut orice speranta de a se intoarce acasa, dupa atatia ani de razboi in Siria. Si pentru ca comunitatea internationala nu a mai livrat taberelor de refugiati indeajuns de multi bani pentru mancare si medicamente. Am fost in Iordania si am vazut cum situatia s-a deteriorat dramatic, refugiatii si-au parasit corturile si au plecat spre Europa si Germania. Acestea sunt adevaratele motive, nu comportamentul doamnei Merkel.

Asta este adevarul, toate astea au putin de a face cu doamna Merkel. Acesti oameni detin telefoane inteligente si au acces la internet, ei stiu exact cum sa ajunga in Europa, cum se traieste in Germania. Ei merg acolo unde au rude si unde au vazut ca sunt cele mai bune conditii de viata, in mod special in Germania”, a spus Gabriel intr-un interviu pe Der Spiegel.

Pe 31 august, cancelarul Angela Merkel a declarat ca Germania poate gestiona afluxul de refugiati si a anuntat apoi ca tara este gata accepte toti refugiatii care fug de conflictul sirian, ea estimand ca vor sosi in Germania peste 800.000 de imigranti in acest an. Gabriel a plusat, declarand in urma cu trei saptamani, ca numarul refugiatilor va fi de peste un milion.

Luna urmatoare, numarul solicitantilor de azil care au ajuns in tara a crescut intre 270.000 si 280.000, a anuntat Joachim Herrmann, ministrul de interne al landului Bavaria.

„Numarul solicitarilor de azil in septembrie este mai mare decat cel inregistrat in intreg anul 2014″, a declarat miercuri Herrmann.

La randul lor, oficiali de la Berlin au estimat ca numarul acestora este intre 210.000 si 220.000.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: