Vicepremierul britanic si ministru al justitiei, Dominic Raab, demisioneaza in urma unei anchete privind acuzatii de hartuire morala (bullying)

externe

Vicepremierul britanic si ministru al justitiei, Dominic Raab, a demisionat vineri in urma unei anchete independente privind acuzatiile de hartuire morala (bullying) la locul de munca care i-au fost aduse, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

Intr-o scrisoare adresata premierului Rishi Sunak si postata pe Twitter, Raab afirma ca ancheta a creat un precedent periculos, dar ca el va continua sa sustina acest guvern.

‘Am cerut ancheta si m-am angajat sa demisionez daca va gasi orice fel de fapte de hartuire. Cred ca este important sa imi respect cuvantul’, a spus Raab.

‘Prin stabilirea pragului de hartuire atat de jos, aceasta ancheta a creat un precedent periculos. El va incuraja plangeri false impotriva ministrilor si va avea un efect de descurajare a celor care impulsioneaza schimbarea in numele guvernului nostru’, a adaugat el.

Pe numele lui Dominic Raab au fost formulate opt plangeri referitoare la comportamentul sau din perioada cand era ministru al afacerilor externe si ministru pentru Brexit.

In luna noiembrie, cotidianul The Guardian a relatat ca desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justitiei a provocat neliniste pentru numerosi functionari, unii dintre ei avand in vedere sa demisioneze. Conform publicatiei britanice, personalul ministerului a descris o ‘cultura a fricii’ in interiorul institutiei conduse de un ‘tiran nepoliticos si agresiv’.

Demisia lui Raab este cea de-a treia a unui ministru britanic din motive de conduita personala de cand Sunak a devenit premier in octombrie, promitand un guvern al integritatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: