Vicepremierul Dincu, anunt care il va isteriza pe Ponta: „SARACIA a crescut in ultimii ani”

politica

Vicepremierul Vasile Dincu sustine ca in ultimii ani, in perioada guvernarii Ponta, in care s-a intregistrat o „crestere economica”, a avut loc si o crestere a gradului de saracie.

Potrivit acestuia, in ultimii ani, desi s-a inregistrat o crestere economica, saracia a crescut si ea cu 3,4%.

„Vorbim despre capitalul romanesc. M-am uitat in cifrele ultimilor ani si in anii cand noi am reusit intr-adevar sa obtinem o crestere economica, cea mai mare din Europa sau pe locul doi in Europa, saracia a crescut cu 3,4% in ultimii ani, 2013, 2014, in fiecare an a crescut saracia. Asta arata un paradox, in fond. De ce dezvoltarea nu produce pana la urma un efect social puternic?

Explicatiile sociologice ale acestei discrepante — capitalul romanesc are o pondere mult mai mica si capitalul romanesc nu a reusit sa produca efectele, nu este destul de puternic in bugetul general, pentru ca acesta este cel care difuzeaza cel mai mare efect in societate. Capitalul strain este un lucru ok, dar aduce efecte pe orizontala mult mai putine si efecte sociale mult mai putine”, a spus Dincu, la Palatul Parlamentului, cu ocazia unui eveniment pe tema sprijinirii capitalului romanesc.

El a adaugat ca, potrivit unui studiu din 1991, 80% dintre romani considerau ca oamenii de afaceri de atunci au facut avere prin furt, prin nepotism sau coruptie. Refacand anul acesta sondajul, Dincu a spus ca 90% dintre romani au raspuns in acelasi fel.

„Asta este una dintre marile noastre probleme structurale, de mentalitate, si pentru asta toti cei care am condus vreodata Romania suntem vinovati, pentru ca nu am reusit, per total, sa facem ceva pentru a incuraja capitalul romanesc”, a mentionat Vasile Dincu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: