Vicepremierul Paul Stanescu il infrunta pe Liviu Dragnea. Cei doi se contrazic daca primariile au voie sau nu au voie sa creasca taxele locale

politica

Paul Stanescu, vicepremierul Paul Stanescu a declarat ca in opinia sa autoritatile locale sunt libere sa stabileasca nivelul de impozitare pentru cladiri. Liviu Dragnea a anuntat saptamana trecuta ca taxele nu vor creste si ca nu ar fi de acord cu un proiect prin care primariile pot stabili nivelul impozitelor locale.

Este neconstitutional ca Guvernul sa stabileasca o limita fixa, a declarat luni vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

„Este neconstitutional. Ne-au cerut autoritatile publice locale ca noi sa stabilim o limita. Stiti bine ca limita, daca nu gresesc, este 0,08 (la suta – n.r.) pana la 0,2 la cladirile rezidentiale si de 0,8 (la suta – n.r.) pana la 1,2 – cladiri nerezidentiale. Autoritatile ne-au cerut ca noi sa stabilim o limita, daca vreti o limita fixa, eu le-am spus ca nu sunt de acord cu ea, pentru ca e de competenta lor sa faca lucru asta. In consiliile locale ei hotarasc lucrul asta, nu noi hotaram. Si mi se pare o chestiune…, ce cer ei e neconstitutional in primul rand, sa impui autoritatilor locale, tu, minister, sau Guvern, sa le fixezi taxe. E o neintelegere”, a afirmat Paul Stanescu, inainte de sedinta BPN al PSD, intrebat daca impozitele pentru spatiile de birouri si locuinte se vor majora, informeaza Agerpres.

Vicepremierul a adaugat ca, in opinia sa, ar trebui sa ramana anumite limite in functie de care primariile sa hotarasca nivelul de impozit.

Intrebat daca limita minima nu ar trebui majorata, el a spus: „Ei pot sa faca lucrul acesta, nu Guvernul face lucrul asta, autoritatile locale pot face lucrul asta, sunt libere sa faca lucrul asta, ei hotarasc”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: