Categories: politica

Vicepremierul Stanescu anunta ce planuri are PSD cu Laura Codruta Kovesi: „Nu mai poate sa ramana doamna Kovesi la conducerea DNA”

Vicepremierul Paul Stanescu a cerut, luni, schimbarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA. El a adaugat ca si PSD va adopta o pozitie fata de „dezvaluirile” inculpatului Vlad Cosma, difuzate de Antena 3 si Romania TV.

„Ce am vazut aseara la televizor, eu cred ca nu mai poate sa ramana doamna Kovesi la conducerea DNA. Nu ma pricep juridic, cred ca ar trebui sa-si dea dumneaei demisia, in primul rand. Pana atunci, si partidul va lua o decizie politica in acest sens si o pozitie oficiala despre ce s-a derulat aseara si vom veni o decizie a partidului. (…) Probabil ca in BPN se va schita discutia pentru CEX-ul de miercuri si incet vom lua o decizie in ceea ce priveste pozitia PSD in aceasta chestiune foarte grava”, a declarat Paul Stanescu in fata sediului PSD.

Antena 3 a difuzat duminica seara inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

De asemenea, in emisiune a fost si procurorul Mihaiela Iorga a relatat ca ca sefa DNA Laura Codruta Kovesik a chemat-o si a intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit si despre imixtiuni ale lui Kovesi in dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghita a reluat afirmatiile conform carora a avut o relatie apropiata cu Laura Codruta Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

42 de minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

51 de minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

3 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

4 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

3 ore ago