Vicepremierul Stanescu ii administreaza o lovitura dureroasa lui Liviu Dragnea. Confirma acuzatiile procurorilor DNA in dosarul Tel Drum

news

Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Paul Stanescu, s-a constituit parte civila in dosarul DNA referitor la sesizarea Oficiului European Antifrauda (OLAF) in ceea ce priveste Tel Drum.

“Ca urmare a solicitarii DNA, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in dosarul avand ca obiect verificarea modalitatii de implementare a proiectelor cod SMIS 1099 si 1124”, se arata in raspunsul Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPE), la solicitarea „Adevarul”.

Ministrul Stanescu parea sa fie unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai lui Liviu Dragnea. Cand seful PSD a fost chemat la DNA, Stanescu a stat in fata sediului pentru a-l sustine.

Conform Codului de Procedura Penala (CPP), partile vatamate se pot constitui parte civila pe toata durata fazei de urmarire penala, pana la trimiterea in judecata. Acest lucru „se face in scris sau oral, cu indicarea naturii si a intinderii pretentiilor, a motivelor si a probelor pe care acestea se intemeiaza”. „In cazul in care constituirea ca parte civila se face oral, organele judiciare au obligatia de a consemna aceasta intr-un proces-verbal sau, dupa caz, in incheiere”, se arata in CPP.

DNA sustine ca MDRFE ar fi fost prejudiciat in acest caz cu peste 20 milioane euro, iar CJ Teleorman cu 31 de milioane de lei.

In cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366,34 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, se arata intr-un comunicat DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: