„Cei care trebuie sa lupte impotriva coruptiei sunt romanii insisi” – Prim-vicepresedintele Comisiei Europene lauda protestele si pune la punct PSD-ul, la conferinta cu Grindeanu si Toader

news

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, lauda protestele din Romania si lupta poporului roman impotriva coruptiei.

Intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de premierul Grindeanu si de ministrul Justitiei Tudorel Toader, oficialul european a vorbit despre lupta pentru statul de drept si despre oamenii care ies in strada pentru a apara Justitia.

„Lupta noastra pentru statul de drept tine de faptul ca orice cetatean european merita sa i se respecte drepturile si libertatile”, a spus Timmermans.

„Sunt convins ca cei care trebuie sa lupte impotriva coruptiei sunt romanii insisi. Odata recomandarile puse in aplicare si MCV oprit, procesul de lupta impotriva coruptiei va fi dus de romani. Imi amintesc de vremurile in care romanii erau cinici, asta nu se va intampla niciodata. Acum lupta impotriva coruptiei. Populatia nu mai face asta pentru ca Bruxelles-ul spune asta, ci pentru ca e bine pentru romani si copiii lor. E cea mai buna dovada de ireversibilitate”, a subliniat oficialul european.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, a incurajat joi Parlamentul roman sa sustina eforturile Guvernului facute pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) din domeniul justitiei.

”Pentru a avea succes in procesul MCV, incurajez Parlamentul roman sa sustina Guvernul pe ultima suta de metri a maratonului”, a scris Timmermans pe contul sau de Twitter, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat miercuri de Comisia Europeana, in timpul vizitei sale in Romania, Timmermans avea prevazute intalniri cu presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dupa care va discuta cu membrii comisiilor juridice si pentru afaceri europene din Parlamentul Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: