Vicepresedintele SUA, nou mesaj DUR la adresa Rusiei

news

Vicepresedintele american Joe Biden considera ca sanctiunile impotriva Rusiei, impuse ca urmare a implicarii acestei tari in conflictul ucrainean, trebuie mentinute pana la punerea totala in aplicare, de catre Moscova, a acordurilor de pace incheiate in februarie la Minsk, informeaza Interfax-Ukraina.

‘Sanctiunile pe care noi le-am instituit trebuie mentinute pentru ca Rusia sa-si indeplineasca in totalitate obligatiile asumate in cadrul acordurilor de la Minsk’, a afirmat Biden in cadrul unei videoconferinte cu participantii prezenti la conferinta internationala ce are loc marti la Kiev in sprijinul Ucrainei.

In context, vicepresedintele american a acuzat Rusia de ocuparea teritoriului ucrainean si de trimiterea in estul Ucrainei de trupe, mercenari, tancuri si rachete, calificand actiunile Moscovei drept ‘o incercare de a retrasa granitele Europei’.

Joe Biden a dat asigurari ca SUA vor continua sa furnizeze Ucrainei sisteme de securitate pentru ca aceasta tara sa-si apere teritoriul si granitele de ‘agresiunea rusa’, mentioneaza Agerpres.

El a subliniat ca ‘agresiunea’ Rusiei a provocat o imensa tragedie umanitara si ca doua milioane de ucraineni si-au parasit casele din cauza situatiei create in estul separatist ucrainean.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: