Viceprimarul USR a publicat toate contractele Primariei Bucuresti din ultimii 30 de ani: „Majoritatea sunt oneroase, multi functionari au inchis ochii la aceste practici in atatia ani”

politica

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, anunta ca a dispus transparentizarea tuturor contractelor ALPAB.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de PMB, contractele incheiate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) pot fi consultate de cetateni si de mass-media pe noua interfata ALPAB – https://alpab.ro/contracte-venituri/.

„Am dispus transparentizarea tuturor contractelor ALPAB. Incepand cu data de 30 septembrie, toate contractele tinute ‘la secret’ din ultimii 30 de ani sunt publice. Vorbim de aproximativ 120 de contracte, pe care orice cetatean le poate consulta acum integral. Sunt contracte de asociere in participatiune sau inchiriere, cu durata de pana la 37 de ani, majoritatea oneroase. Noua conducere ALPAB a inceput expertiza juridica pentru totalitatea acestor contracte. Va urma o lupta in care ma bazez pe foarte putini aliati”, afirma viceprimarul Horia Tomescu, citat in comunicat.

„Multi functionari au inchis ochii la aceste practici in atatia ani. In spatele acestor SRL-uri cu astfel de contracte sunt ‘baieti destepti’ cu influenta in lumea politica si in partea de presa care scrie la comanda.

Chiar daca actiunile noastre vor fi atacate furibund, sunt convins ca autoritatile locale de astazi si din viitor nu vor mai putea sa se uite in alta parte cand discutam de apararea spatiilor verzi si a zonelor protejate ale Bucurestiului”, a precizat Tomescu.

Comentarii: