Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, a demisionat dupa scandalul legat de achizitiile trucate din spitalele bucurestene – VIDEO

news

Horia Tomescu, demisie, Cristian Pluta, coruptie, achizitii trucate, Primaria Generala, USR, Nicusor Dan, scandal

Horia Tomescu a anuntat vineri ca renunta la functia de viceprimar USR al Capitalei, „din motive personale”. Demisia lui vine pe fondul scandalului urias provocat de ancheta declansata de Directia Nationala Anticoruptie  la nivelul Administratiei Spitalelor din Bucuresti.

„Dragi bucuresteni,

Astazi este ziua in care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politica, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru ca dupa cum bine stiti, la finalul fiecarei zile ne gandim la sanatatea si binele nostru dar si a celor dragi.

A fost o perioada plina de provocari, de invataturi, de multe ore peste program dar si de impliniri si realizari.

Multumesc colegilor pentru sustinere si incredere si multumesc bucurestenilor pentru acesti ani, in care am colaborat pentru dezvoltarea Bucurestiului, asigurandu-i ca raman alaturi de ei, ca simplu cetatean care iubeste acest oras.

USR va ramane mereu partidul nascut din speranta unei societati mai bune si avem cu totii datoria sa nu uitam asta.

Le doresc succes colegilor mei si raman alaturi de ei in aceasta lupta pentru Bucurestiul oamenilor buni”, a scris Tomescu pe pagina lui de Facebook.

Reamintim ca DNA i-a arestat in aceasta saptamana intr-un dosar de coruptie pe Cristian Pluta, director adjunct la Administratia Spitalelor Bucuresti, pe George Mirel Cristescu, managerul Spitalului Colentina si pe administratorul unei firme, acuzat ca i-ar fi dat mita lui Pluta.

Dosarul a fost demarat dupa un denunt al directoarei ASSMB, Oana Sivache, considerata o apropiata a fostului ministru userist al Sanatatii, Vlad Voiculescu. Aceasta fusese numita la conducerea institutiei subordonate Primariei Bucuresti cu sprijinul USR, pentru a inlocui vechea conducere din mandatul Gabrielei Firea.

Surse din interiorul USR afirma ca demisia ar veni pe fondul divergentelor de opinii intre Horia Tomescu si seful USR Bucuresti, Vlad Voiculescu. Cei doi s-au contrat pe tema numirilor la conducerea Administratiei Spitalelor (ASSMB) si a membrilor consiliilor de administratie ale spitalelor municipale. Voiculescu i-ar fi cerut lui Tomescu, care preluase de la primarul general Nicusor Dan atributiile legate de spitalele administrate de Primaria Bucuresti, sa il schimbe pe Cristian Pluta de la ASSMB, insa acesta a refuzat.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: