Vicleanul Ponta ii baga mortul in casa lui Ciolacu. Cum il umileste pe seful PSD dupa consultarile de la Cotroceni

politica

Victor Ponta a anuntat, joi, dupa consultarile cu Klaus Iohannis ca ideea ca Remus Pricopie sa fie premier i-a apartinut, astfel incat PSD i-a adoptat propunerea. Ponta a mai aruncat apoi inca o soparla care ii va crea probleme lui Ciolacu in PSD.

„Ma bucur ca am reusit sa-i convingem pe cei din PSD sa il sustina pe Remus Pricopie. In ultimii doi ani a avut curajul sa critice derapajele antieuropene si antidemocratice ale celor care au condus guvernele PSD”, a declarat Ponta la finalul intalnirii cu Iohannis.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, ca i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis propunerea de a-l desemna premier pe Remus Pricopie.

„In urma votului de ieri din Parlament, dupa ce motiunea de cenzura a trecut cu 269 de voturi si Guvernul Orban a fost demis, am fost invitati azi de presedintele Romaniei, constitutional, sa luam parte la consultari. Am venit cu aceeasi propunere pe care o cunoasteti deja, in persoana domnului Remus Pricopie – prim-ministru. In acest moment, decizia apartine presedintelui Romaniei, pentru ce durata – mai scurta sau mai lunga – se va desfasura aceasta criza guvernamentala si politica”, a declarat Ciolacu.

In opinia sa, aprobarea motiunii de cenzura a insemnat un succes al PSD, deoarece in acest fel a fost blocata intentia Guvernului Orban de a modifica legislatia cu privire la alegerile locale.

„Noi, Partidul Social Democrat, ne-am facut datoria de a apara democratia, astfel incat legile electorale sa nu fie modificate cu atat de putin timp pana la desfasurarea lor. Acum am avut de-a face cu o modificare la alegerile locale. Cu alte cuvinte, trecand motiunea, alegerile locale vor fi pentru primari dintr-un singur tur, respectiv pentru presedintii consiliilor judetene prin vot direct, urmand sa intram, printr-o dezbatere transparenta si publica in Parlament, pentru a face modificari la alegerile locale in perspectiva anului 2024, cum este si corect si constitutional”, a precizat Ciolacu.

El a adaugat ca asteapta decizia presedintelui cu privire la desemnarea premierului si in acest sens a convocat conducerea partidului pentru luni, 10 februarie.

„Domnul profesor Pricopie chiar este o propunere serioasa si presedintele Romaniei a luat act de propunerea noastra. Momentan, decizia apartine presedintelui Romaniei. Presedintele decide cat de scurta sau lunga este aceasta criza guvernamentala”, a mai spus liderul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, presedintii partidelor si formatiunilor parlamentare pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, dupa ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: