Viclesugul lui Ciolacu. Pentru a bloca alegerile anticipate, anunta ca PSD ofera postul de premier altui partid dupa ce va tranti Guvernul Orban

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, inseamna ca exista o noua majoritate in Parlament. „Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD-ul nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru”, adauga el, mentionand: „Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru”.

Intrebat, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, daca exista vreo intelegere intre PSD si PNL pentru a declansa impreuna alegerile anticipate, Ciolacu a spus ca PSD este singurul partid de opozitie.

„Cum poate sa faca opozitia o intelegere cu puterea ca sa faca anticipate?”, a adaugat el.

El a spus ca alegerile anticipate au loc, in primul rand, daca exista o criza politica, respectiv nu exista o majoritate care sa numeasca un guvern. Ciolacu a mentionat ca in Romania sunt toate forurile democratice alese – Parlament, Guvern, presedinte.

„Marea problema este incercarea de a modifica legi electorale cu cateva luni, cu doua-trei luni inainte de desfasurarea lor la termen. (…) Nu ca ar avea de suferit neaparat PSD-ul, pentru ca pana la urma oamenii sunt alesi prin vot si vom vedea ce va iesi la vot. Ganditi-va la precendentul pe care PNL doreste sa-l creeze in acest moment”, a afirmat el, citat de news.ro.

Ciolacu a adaugat ca, daca motiunea de cenzura trece, „in acel moment s-a creat o alta majoritate”.

intrebat daca PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: „Presupun ca majoritatea care a votat caderea Guvernului se va intalni si va lua o hotarare. Este o posibilitate”.

Ciolacu a mai sustinut ca „este exclus”, cat timp el este presedintele interimar al PSD, sa incurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor.

Intrebat daca, in cazul in care va face o noua majoritate, PSD va merge la Cotroceni sa propuna un premier, Ciolacu a declarat: „Asta e logica democrata, asa scrie la Constitutie”.

„PSD-ul nu va face o propunere de prim ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD-ul nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru”, a continuat el.

Intrebat daca PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: „Vom vedea”.

„Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru”, a mai spus el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: