Viclesugul lui Dragnea. Un important lider PSD anunta care ar fi „adevaratul” scop al congresului extraordinar: „Desemnarea celui care se va lupta cu Iohannis”

news

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, confirma ca PSD va organiza in curand un congres extraordinar. Insa scopul acestuia nu ar fi reglarea conturilor dintre Tudose si Dragnea, ci identificarea unui prezidentiabil.

„Congresul nu are ca scop schimbarea lui Liviu Dragnea, are 3 linii. Linia pe care va merge partidul in urmatorii ani de zile. Ne gandim serios ca trebuie sa anuntam un candidat pentru prezidentiale. Trebuie deja sa il aruncam pe piata si trebuie sa facem unele modificari in statutul partidului, pe care Ponta nu a vrut sa le faca pe vremuri si ne-a ingreunat. Sunt niste lucruri care ar trebui dezbatute la congres si care trebuie votate”, a declarat Codrin Stefanescu la Antena 3.

„Sa stiti ca e si dorinta mea, si a altor colegi sa ne definim pana in primavara prezidentiabilul, sa il aparam cu dintii pentru ca va fi atacat de statul paralel. Colegii din tara vor sa-l vada pe cel care se va lupta cu Iohannis peste 1 an si 9 luni”, a mai spus Stefanescu.

Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a confirmat, intr-un interviu pentru Digi24, ca organizarea unui congres extraordinar al PSD „ar face bine sanatatii partidului”. Prin acest congres, Dragnea ar urma sa isi regleze conturile cu Mihai Tudose, spreand intr-un vot prin care sa forteze demisia acestuia din fruntea GUvernului. Insa nici Tudose nu sta degeaba.

„Cred ca un Congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica, mai ales ca 2018 este an preelectoral, stim ca in 2019 vom avea doua randuri de alegeri. In Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decat vicepresedintii, organele de conducere. Dar nu cred ca e cazul acum sa facem Congres de alegeri”, a spus Badalau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: